Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV:ssä: Koskemattomat leffa on tyrmäävä tositarina - Netflixin Lupin, komea Omar Sy pääosassa

Koskemattomat on tosielämään perustuva draamakomedia slummien kasvatista ja pyörätuoliin sidotusta miljönääristä.

27.1.2022 klo 6:00

Koskemattomat
Omar Sy on tullut tunnetuksi mm. Netflixin Lupin-sarjasta, jossa hän esittää mestarivarasta. Kuva on Koskemattomat-leffasta, Yle Kuvapalvelu.


Koskemattomat (ransk. Intouchables v. 2011) tuo yhteen kaksi ihmistä yhteiskunnan äärilaidoilta: toinen on valkoinen, yksinäinen, keski-ikäinen, neliraajahalvaantunut miljonääri. Toinen on musta, suurperheestä tuleva, nuori ja köyhä. Molemmat ovat yhteiskunnan koskemattomia, joita karsastetaan.Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri Philippe (Francois Cluzet) tarvitsee uuden henkilökohtaisen avustajan. Työ on raskasta ja työntekijät vaihtuvat usein.


Koskemattomat

Rikas aristokraatti Philippe (François Cluzet) tekee epätavallisen valinnan palkatessaan itselleen hoitajaa (Omar Sy). Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Pariisin slummissa asuva Driss (Omar Sy) kiertää työhaastatteluissa, muttei etsi töitä. Hän haluaa vain ja ainoastaan saada työnantajilta allekirjoituksia, jotta voi todistaa hakeneensa työtä ja on siten oikeutettu työttömyyskorvaukseen.


Driss erottuu työhaastattelussa täysin muista työnhakijoista: hänellä ei ole koulutusta, ei työkokemusta ja mies on kova suustaan. Niin tai näin, Philippe päättää palkata hänet koeajalle, koska kaverin asenne tekee vaikutuksen.


Koskemattomat

Vastakohtaisen mieskaksikon välille syntyy ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Philippe asuu oman henkilökuntansa ympyröimänä Pariisissa arvostetulla asuinalueella. Driss muuttaa asuntoon ja saa kaikki mukavuudet käyttöönsä. Mutta mikään ei ole valmistanut nuorta slummi-kovista huolehtimaan toisesta ihmisestä päivästä toiseen: ristimään käsivarret vatsan päälle verenkierron tehostamiseksi, työntämään rintakehää eteenpäin, pesemään päästä varpaisiin, auttamaan hygieniassa, pukemaan kengät jalkaan...


Mieskaksikon välille kehittyy ainutlaatuinen ja lämmin ystävyyssuhde, joka kääntää molempien elämän suunnan lopullisesti.


Koskemattomat

Drissistä (Omar Sy) ja Philippestä (François Cluzet) tulee lyömätön parivaljakko. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Koskemattomat kertoo inhimillisyydestä ja erilaisten ihmisten olemassa olon oikeutuksesta. Se kertoo ystävyyden ja luottamuksen kehittymisestä - ja periksiantamattomuudesta.


Ja koska totuus on tarua ihmeellisempää, tarina on tosi. Tosielämässä miljönääri on Philippe Pozzo di Borgo ja hoitaja Abdel Sellou.


Katso Telsu.fistä ohjelma-ajat.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat