Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV-leffa: Gran Torino - Popparit esiin ja hyvää elokuvailtaa Clint Eastwood -leffan parissa

Clint Eastwoodin ohjaama ja pääosatähdittämä leffa on todella vaikuttava.

2.10.2023 klo 8:22

Gran Torino

Gran Torino -leffa toi Clint Eastwoodin taas valkokankaalle Oscar-palkitun menestyselokuvan Million Dollar Baby jälkeen. Kuva: (C)2009 Warner Bros.


Walt Kowalski (Clint Eastwood) on leskeksi jäänyt Korean sodan veteraani ja eläkeläinen sekä varsinainen jäärä. Sotaveteraanin päivät täyttyvät oman talon kunnostustöistä, oluesta ja parturissa käynnistä kerran kuussa. Kowalski elää koiransa Daisyn kanssa ja puhdistaa säännöllisesti M1-kivääriään.


Kaikki entiset naapurit ovat joko kuolleet tai muuttaneet pois. Nyt alueella asuu hmongeja, maahanmuuttajia sotaveteraanin halveksimasta Kaakkois-Aasiasta.


Kowalskia närkästyttää melkein kaikki, mitä hän näkee: notkahtaneet räystäät, villiintyneet nurmikot, vieraat kasvot. Aasialaiset, latinalaiset ja afroamerikkalaiset nuorisojengit tuntuvat miehen mielestä kuvittelevan, että koko naapurusto kuuluu heille.


Gran Torino

Leskeksi jääneen Walt Kowalskin elämänsisältönä ovat naapureille äksyily, parturissa käynti, oluen litkiminen ja vuoden 1972 Gran Torino -auton huoltaminen. Kuva: (C)2009 Warner Bros.


Kunnes eräänä iltana joku yrittää varastaa Kowalskin silmäterän, vuoden '72 Gran Torino -auton. Vanhan jäärän on pakko pohtia jyrkkiä mielipiteitään ja tärkeänä vaikuttajana on naapuriin muuttanut aasialaisperhe.


USA 2008, 112'. Pääosissa: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Wang, Ahney Her, Cory Hardricht.


Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Filmikamari

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»