Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tunna Milonoff kärsi kuukausia long covid -oireista - Madventures-kaksikko korona-kurimuksessa

Riku Rantala ja Tunna Milonoff paljastavat, etteivät Madventures Suomi -ohjelman kuvaukset menneet suunnitelmien mukaan.

15.1.2022 klo 8:55

Madventures Suomi

Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat reppureissaajia, jotka ovat kiertäneet maailmalla ja Suomessa. Kuva: Nelonen Media


Madventures Suomi -uusi kausi starttaa. Uudella kaudella Riku Rantala ja Tunna Milonoff jatkavat Suomeen ja sen lukuisiin eri heimoihin tutustumista.


Jo heti ensimmäisessä jaksossa luvassa on yllättävä käänne, kun retkikunta suuntaa huiputtamaan Saana-tunturia. Retkikunta oireilee jo alkumetreillä. Yllätys odottaa vasta tunturireissulta palatessa, kun koko kuvausryhmä saa tietää sairastavansa koronaa. Jakso on kuvattu loppuvuodesta 2020.


Madventures Suomi

Riku Rantala ja Tunna Milonoff Saana-tunturia valloittamassa. Kuva: Nelonen Media


Riku Rantala kertoo Nelosen Median tiedotteessa tilanteesta näin:

-Saanalle noustessa ei vielä tiedetty, että meissä jylläsi koronavirus - koko viiden hengen kuvausryhmä oli saanut sen. Nousu tuntui kyllä ihmeellisen raskaalta. Ajattelin, että ikä ei tuu yksin, mutta samalla ihmettelin, miten meidän millenniaalikuvaajatkin oli niin puhki. Jopa sellainen hetki nähtiin, jossa perfektionistina tunnettu ohjaaja Tunna ilmoitti, että "ei sinne huipulle asti tarvi mennä".


Mies jatkaa:

-Seuraavana aamuna yksi kuvausryhmän jäsen tunsi olonsa sairaaksi ja sai Norjan rajalta positiivisen testituloksen - jouduttiin kaikki tietysti heti karanteeniin. Sitten ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan suoraa päätä kotiin Helsinkiin, ja samalla kuume alkoi muillakin nousta. 1200 kilometrin ajoa koronataudissa emme suosittele kenellekään!


Madventures Suomi

Madventures Suomi vie katsojat isänmaamme eri kolkkiin tutulla Madventures-tyylillä. Kuva: Nelonen Media


Tunna Milonoff kertoo kuumottavasta ajanjaksosta näin:

-Kuvaukset oli järjestetty minimoimalla ihmiskohtaamiset ja tekemällä kaikki mahdollinen ulkona, mutta tartunnassa kävi huono tuuri. Elettiin joulunaluspäiviä ja kotona taas oli pakko mennä eristykseen, joten jouduin viettämään jouluaaton erilläni perheestä. Sen ohella ikävintä oli haju- ja makuaistin katoaminen kuukausien ajaksi – ne eivät ole vieläkään palautuneet kunnolla, vaikka jo yli vuosi on kulunut.


Terveyskirjaston mukaan long covidin eli pitkäaikaiskoronan oireita ovat mm. uupumus, muistiongelmat ja keskittymisvaikeudet. Lisäksi tavataan rintatuntemuksia, hengenahdistusta, päänsärkyä, lihaskipuja ja muita kroonisia kipuja, huimausta ja sydämentykytystä. Myös hermoston, vatsan alueen, hajuaistin, silmien ja ihon oireita on kuvattu koronan pitkäaikaisoireena.


Madventures Suomen uusi kausi alkaa keskiviikkona 19.1. Ruudussa.

Katso tv-ohjelmien lähetysajat Telsu.fi


Lähde: terveyskirjasto.fi, Nelonen Media

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»