Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Tiesitkö? Tässä ovat Au pairit Irlannissa: Ei-lapsirakas, bilettäjä, räiskyvä persoona...

Au pairit Irlannissa on tv-sarjan 8. kausi ja nyt matkataan vihreälle saarelle eli Irlantiin.

12.5.2021 klo 7:00

Au pairit Irlannissa

Au pairien matka alkaa poikkeusoloissa, sillä he asuvat karanteenissa saman katon alla ensimmäiset puolitoista viikkoa. Vasemmalta Igi, Luna, Nea ja Ada. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Au pairien uudella kaudella suunnataan vehreistä nummista ja jylhistä kallioista tunnettuun Irlantiin. Uuteen maahan, uuteen kulttuuriin ja erityisesti uuteen perheeseen lapsia hoitamaan matkaa Ada, Luna, Igi sekä Nea.


Koko maailmaa kurittavan pandemian vuoksi au pairien matka alkaa kymmenen päivän yhteisellä karanteenilla. Millaisia piirteitä neljästä au pairista paljastuu tiiviin yhteiselon aikana?Kun karanteeni on ohi, on aika tutustua isäntäperheisiin. Au paireja odottaa neljä hyvin erilaista perhettä. Nähtäväksi jää, miten au pairit sopeutuvat uuteen perheeseen ja alati muuttuviin tilanteisiin. Koronarajoitukset tuovat omat yllätyksensä jo muutenkin tunteikkaaseen ja haastavaan arkeen.


Tässä ovat au pairit Irlannissa:


Au pairit Irlannissa

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ada, Naantali

Naantalista kotoisin oleva 20-vuotias keppari-harrastaja Ada on ollut aiemmin paljon rohkeampi ja sanonut asioille enemmän kyllä kuin ei. Viime vuosina Ada on kuitenkin kokenut, että rohkeus on kadonnut jonnekin. Nyt Ada haluaakin saada rohkeutensa takaisin astumalla epämukavuusalueelle ja lähtemällä kohti tuntematonta. Englannin kieli on Adalle haastavaa ja omien sanojensa mukaan samanlaista kuin Kimi Räikkösellä.


Dublinissa Adalla on vastassaan kaoottinen neljän lapsen perhe, jossa jokainen päivä on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Koronan takia molemmat vanhemmat – Laura ja Neil – työskentelevät kotoa käsin. Perheen lapset Kyle, 11, Noa Belle, 6, Briar Rose, 4, ja Milla, 2, pitävät vanhemmat kiireisinä ja au pair onkin erittäin tervetullut apu perheen arkeen. Etenkin perheen kuopus Milla on hyvin kiintynyt äitiinsä, ja nähtäväksi jää, saako Ada valloitettua lapset puolelleen.Au pairit Irlannissa

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Luna, Hämeenlinna

Ronskia huumoria viljelevä ja sanavalmis 18-vuotias Luna on kotoisin Hämeenlinnasta. Äitinsä kanssa asusteleva nuori neito ei tällä kertaa päässyt opiskelemaan oikikseen, minkä vuoksi hän aikoo pitää välivuoden. Lunan ystävät uskovat, että hän tulee pärjäämään Irlannissa, eikä ainakaan jää juomisessa paikallisille kakkoseksi.


Ison persoonan omaava nuori nainen lähtee Irlantiin kokeilemaan siipiään ja ottamaan askeleen kohti itsenäistä elämää.


Irlannissa Lunaa odottavat Jennifer ja Gerard sekä perheen lapset, 3-vuotias Grace ja 6-vuotias erityislapsi Killian. Perhe asuu New Castle -nimisessä kylässä, joka on noin 40 minuutin ajomatkan päässä Dublinin keskustasta. Perheessä on myös aiemmin ollut au pair, mutta hän sai lähtöpassit melko nopeasti.Au pairit Irlannissa

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Igi, Masku

Alun perin Puolasta 6-vuotiaana Suomen Turkuun muuttanut 19-vuotias Ignacy eli ”Igi” asuu tällä hetkellä vanhempiensa kanssa Maskussa. Räiskyväksi persoonaksi itseään kuvaileva nuorimies tekee töitä Turun sirkuksessa, mutta koronapandemian vuoksi työt ovat vähentyneet. Igi toivookin löytävänsä reissusta erilaista inspiraatiota tai kokonaan uuden suunnan elämälleen. Suomeen Igiä jää kaipaamaan tyttöystävä Sofia.


Igi muuttaa lähellä Dublinin keskustaa asuvaan Deeganin perheeseen, johon kuuluvat Sabrina ja Eoin sekä lapset, 3-vuotias Kate sekä seitsemänkuukautinen Alex-poika. Perheen isä pyörittää omaa pyöräkauppaa ja perheen äiti työskentelee osakemarkkinoilla. Irlannissa ei juurikaan poikapuolisia au paireja ole, joten Igin täytynee kaivaa Igi-pellen temppupalvelusta parhaat kikat esiin valloittaakseen perheen pienimmät – sekä myös vanhemmat.Au pairit Irlannissa

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Nea, Espoo

Espoolainen, matkan aikana 19 vuotta täyttävä Nea rakastaa salilla käymistä ja bilettämistä. Nea toivookin näkevänsä Dublinin yöelämää ja pakkaa mukaansa parhaimmat bilevaatteensa. Nea ei kutsu itseään erityisen lapsirakkaaksi, ja etenkin pienet lapset saattavat ärsyttää häntä.


Temperamenttinen ja kavereitaan puolustava neitokainen saattaa välillä ajautua sanaharkkaan muiden kanssa. Oman tulevaisuuden pohtimisen Nea kokee ahdistavaksi, eikä hän vielä tiedä, mitä hän elämältään haluaa.


Nea suuntaa kolmihenkiseen perheeseen, johon kuuluvat äiti Trish, sekä kaksi lasta, 8-vuotias Liam ja 6-vuotias Roisin. Perheessä on koettu suurta surua Trishin aviomiehen poismenon vuoksi. Viimeiset pari vuotta ovatkin olleet muutoksia täynnä. Trish toivoo, että au pairin tulo vapauttaisi hänelle enemmän aikaa opiskeluun ja harrastuksiin. Trish on todella tarkka ja Neaa odottaakin melkoinen sääntöviidakko.


Au pairit Irlannissa Yle TV2 kaksi jaksoa putkeen ke-la 12.-15.5. klo 20.00 ja sunnuntaina 16.5. sarjan päätösjakso.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat