Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tiesitkö? Mikko Leppilampi nousi rakettina tähdeksi: Voitti megapalkinnon tästä ekasta leffaroolista

Helmiä ja sikoja -leffa tulee tv:stä ja näyttelijöinä nähdään mm. Mikko Leppilampi, Outi Heiskanen, Timo Lavikainen ja Laura Birn.

20.3.2022 klo 10:00

Mikko Leppilampi

Mikko Leppilampi, Jimi Pääkallo, Unto Helo ja Timo Lavikainen esittivät Hirvosen veljeksiä. Kuva: Malla Hukkanen


Hirvosen veljesten Läden (Mikko Leppilampi), Timon (Unto Helo), Ruhon (Timo Lavikainen) ja Pojun (Jimi Pääkallo) elämä keskittyy lähinnä pimeän viinan trokaamiseen ja saksalaisten poliisisarjojen tuijottamiseen tv:stä.Hirvosten veljekset jäävät tuuliajolle, kun heidän isänsä joutuu vankilaan. Isä on velkaa rikollisliigalle ja velka siirtyy poikien maksettavaksi.


Elämä saa uuden käänteen, kun 10-vuotias pikkusisko Saara (Amanda Pilke) muuttaa poikien luo. Saaralla on upea lauluääni, ja pojat keksivät ilmoittaa tytön lasten laulukilpailuun, jossa palkintona on auto ja suuri rahasumma. Saaraa valmentamaan palkataan entinen tenavatähti, nykyinen kapakkaruusu, Laura (Laura Birn).


Mikko Leppilampi

Amanda Pilke on nähty aikuisena mm. Vuosaari ja Puhdistus -elokuvissa. Laura Birnin näyttelemistä on nähty mm. Vuosaari, Lupaus ja Helene -leffoissa sekä Karjalan kunnailla tv-sarjassa. Kuva: Malla Hukkanen


Elokuvassa nähdään näyttelijän alkuja, jotka nousivat Suomen näyttelijäkaartiin.


Mikko Leppilampi voitti parhaasta miespääosasta Jussi-patsaan. Rooli oli teatterikorkeakoulussa opiskelleelle Leppilammelle ihka ensimmäinen elokuvarooli ja miehen ura käynnistyi tästä toden teolla. Vuosien varrella Leppilampi on vakuuttanut niin näyttelijänä kuin laulajana, esiintyjänä ja juontajanakin.


Lue myös: Oi! Mikko Leppilampi jakoi harvinaisen kuvan Tuomas-veljensä kanssa: "Meillä on ollu onni, että..."


Lue myös: Mikko Leppilampi pisti jauhot suuhun epäilijöille: "En tiennytkään, että olet...", "Jumalainen ääni"


Mikko Leppilampi

Jimi Pääkallo eli Konsta Hiekkanen, Timo Lavikainen, Unto Helo, Mikko Leppilampi ja Pekka Valkeejärvi elokuvan kuvauksissa. Kuva: Malla Hukkanen


Laura Birn on vakiinnuttanut asemansa Suomen näyttelijäkaartissa ja näytellyt myös kansainvälisissä tuotannoissa. Timo Lavikainen on tuttu Putous viihdeohjelmasta ja lukuisista elokuvarooleistaan. Amanda Pilke, Jimi Pääkallo eli Konsta Hiekkanen ja Unto Helo ovat myös tuttuja taiteilijanimiä.


Elokuva on kuvattu suureksi osaksi Joensuussa sijaitsevaan Rantakylään. Ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Joensuussa lapsuutensa elänyt Perttu Leppä.


(2003)


Helmiä ja sikoja ti 22.3. Yle Teema klo 22.10 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat