Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tel Aviv, Darude ja Euroviisut: Irtoaako Suomelle paikka Euroviisujen finaaliin?

Peukut pystyyn, että Suomi pääsisi semifinaaleista finaaliin.

13.5.2019 klo 7:00

Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1

Kuvassa Sebastian Rejman ja Darude. Yle Kuvapalvelu


Nyt jännitetään, miten Daruden ja Sebastian Rejmanin Look Awayn käy. Kaksikon tulikoe on ensimmäisessä semifinaalissa, jossa Suomi esiintyy kolmantena.


Kaksikko on ollut promoamassa Look Awaytä ympäri Eurooppaa huhtikuun aikana. He ovat esiintyneet Amsterdamissa, Lontoossa ja Madridissa.


Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1

Tavoitteena voitto ja ykkössija Euroviisuissa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


-Euroviisukupla on todellinen ja on ollut hienoa päästä osaksi sitä. Niin fanit, pre-partyjen järjestäjät kuin muutkin artistit ovat olleet mahtavia. En malta odottaa heidän tapaamistaan uudelleen Tel Avivissa ja sitä, että pääsemme esiintymään koko yhteisölle!, Darude hehkuttaa Ylen tiedotteessa.


Lavashow’ta on hiottu maaliskuisesta UMK-esityksestä ja show on rakennettu täysin kotimaisin voimin. Lavaste-elementtejä on muokattu, mutta esityksen ydinsanoma on pysynyt samana. Keskeisessä osassa visuaalisuutta on jo UMK:ssa ihastuttanut tanssija Etel Röhr. Mukana on myös kolme taustalaulajaa.


Ensimmäisessä semifinaalissa kilpailevat myös Slovenia, Valko-Venäjä, Tsekki, Montenegro, Kypros, Serbia, Puola, Unkari, Viro, Portugali, San Marino, Islanti, Georgia, Australia, Belgia ja Kreikka.


“Viidestä isosta” Ranska ja Espanja sekä isäntämaa Israel esiintyvät ensimmäisessä semifinaalissa ja jatkavat automaattisesti finaaliin.


Yleisöäänien ja kansainvälisten asiantuntijaraatien antamien pisteiden perusteella 10 maata pääsee finaaliin, joka pidetään la 18.5. Suomesta voi äänestää ensimmäisen semifinaalin suosikkia lukuunottamatta Suomen omaa kilpailuesitystä.


Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1

Euroviisujen suomenkieliset kommentaattorit: Krista Sigfrids ja Mikko Silvennoinen. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Krista Sigfrids ja Mikko Silvennoinen raportoivat reaaliajassa Tel Avivista koko viisuviikon. He selostavat myös suorat tv-lähetykset yhdessä. Kristalle tämä on ensimmäinen kerta selostuskopissa, Mikolle puolestaan neljäs.


Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 1 Yle TV2 ti 14.5. klo 22.00

Katso uusinnan lähetysaika Telsu.fi


Eurovision Song Contest 2019: Semifinaali 2 Yle TV2 to 16.5. klo 22.00

Katso uusinnan lähetysaika Telsu.fi


Eurovision Song Contest 2019: Finaali Yle TV2 la 18.5. klo 22.00

Lisää lähetysaikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»