Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tätä on odotettu: Yksityisyydestä tarkka Katri Helena julkaisee elämäkerran: "Haluan kertoa enemmän"

Katri Helena on päätynyt tekemään omaelämäkerran. Keväällä 2023 tämän suomalaisen ikonin ensimmäisestä levytyksestä tulee kuluneeksi 60 vuotta.

17.11.2020 klo 11:25

Katri Helena

Katri Helena on ollut mukana tv:ssä viimevuosina harvemmin, tässä Laulu rakkaudelle -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Katri Helena Kalaojan (s. 1945) ura suomalaisen musiikin eturivissä on poikkeuksellinen. Levytyksiä seitsemällä vuosikymmenellä, lähes kaksi miljoonaa myytyä levyä ja miltei loputtomasti tunnettuja kappaleita. Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä syntyneen laulajattaren laulujen kautta suomalaiset ovat käsitelleet ilojaan ja surujaan.


Sinivalkoisen äänen takana on rikkaan elämän elänyt ihminen. Katri Helena on välittänyt musiikillaan paljon, mutta puhunut itsestään ja elämästään harkitusti. Hän on ollut hyvin yksityinen henkilönä. Katri Helena on ollut naimisissa Matti Turusen, Timo Kalaojan ja Panu Rajalan kanssa ja on suhteessa Tommi Liimataisen kanssa.


Katri Helena

Katri Helena on suomalainen ikoni, laulaja, joka on laulanut seitsemällä vuosikymmenellä. Kuva: katrihelena.fi


Nyt Katri Helena on valmis raottamaan yksityiselämäänsä elämäkerrassa. Lukijoilleen hän tahtoo välittää sen, mitä elämän kipeät ja kauniit asiat ovat opettaneet hänelle itselleen.


-Ajattelin kaikki nämä vuosikymmenet, että minun elämäntarinani on kerrottu lehtijutuissa pieninä palasina, ja se riittää. Viime keväänä havahduin ajatukseen, että haluan kertoa enemmän. Kuinka elämänkokemukset ovat vaikuttaneet ajatteluuni ja elämänymmärrykseeni ja sen, miten olen kaiken sydämessäni tuntenut, Katri Helena sanoo STT:n tiedotteessa.


Omaelämäkirjan kirjoittaja on Elina Hirvonen, joka on kirjailija, toimittaja ja dokumenttielokuvien tekijä. Elämäkerran julkaisee Johnny Kniga. Julkaisupäivä on 13.4. 2023.


Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi


Juttu on suosikkiuusinta ja julkaistu ekan kerran 11/2020. Pääkuva vaihdettu 10/2022 ja kirjan ilmestymisaika lisätty 12.4. 2023.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»