Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Eeva: Katri Helena avoimena vaikeista terveysongelmistaan: "Tahtoni tehdä työtä voitti kivun"

Katri Helena on suomalainen ikoni, jonka sinivalkoinen ääni ja ikivihreät hitit ovat osa suomalaista perintöä.

9.3.2024 klo 9:00

Katri Helena

Kuva: katrihelena.fi


Katri Helena, 78, on tehnyt mittavan uran Suomen iskelmä-skenessä. Hänen kappaleensa ovat suomalaisia ikivihreitä, jotka ovat soineet radiossa vuosikymmeniä: ”Anna mulle tähtitaivas”, ”Vasten auringon siltaa”, ”Katson sineen taivaan”, ”Lintu ja lapsi”, Katson autiota hiekkarantaa”, ”Syysunelma”, ”Puhelinlangat laulaa”...


Nyt iskelmälegenda on lopettelemassa uraansa. Tuleva kesä on viimeinen, kun hänet nähdään keikkalavoilla.


Katri Helena viettää aktiivista elämää, tässä hän on pilkillä. Kuva lainattu Katri Helenan Instagram-tililtä:Eeva-lehdelle antamassaan haastattelussa Katri Helena kertoo ajatelleensa, että hän jää huomaamatta pois esiintymislavoilta eläkkeelle. Elämänkumppani, manageri Tommi Liimatainen oli asiasta toista mieltä.

-Hän oli sitä mieltä, että lähdetään isosti, ja nyt keikkoja on sovittu rock-klubia myöten. Esiinnyn syyskuussa Tavastialla Helsingissä. En olisi ikinä uskonut, että viimeinen aktiivinen työvuoteni menee tällaiseksi tohinaksi, Katri Helena avaa Eevalle.


Näyttävä uran lopettaminen on tuottanut paljon työtä ja kiireistä aikaa. Viime vuonna julkaistiin Elina Hirvosen kirjoittama elämäkerta Katri Helena Laulaja, jonka Katri luki itse äänikirjaksi. Kesällä ja syksyllä hän teki yli kaksikymmentä konserttia.


Ennen joulua terveys alkoi oikutella ja vaati huomiota. Silloin selästä operoitiin koko syksyn vaivannut hermopinne.

-Jokaisena konsertti-iltana tapahtui parin tunnin mittainen ihmeparantuminen, kun tahtoni tehdä työtä voitti kivun, Katri Helena avaa tilannetta Eevassa.


Katri Helena esiintyy kesällä myös Suomen rajojen ulkopuolella Tukholmassa. Kuvassa Katrin kanssa elämänkumppani ja manageri Tommi Liimatainen. Kuva lainattu Katri Helenan Instagram-tililtä:Terveysongelmia on ilmennyt aiemminkin. Juhannuksena 2018 laulaja tuupertui kesken esiintymisen ja edessä oli pitkä sairausloma. Myöhemmin paljastui, että kyseessä on kilpirauhasen vajaatoiminta.

-Kehoni osat kuluvat, mutta mieleni on iätön. En tunne itseäni edelleenkään vanhaksi, vaikka täytettyäni 70 vuotta ajattelin, että nyt vanhuus alkaa. Nykyisin minun on vain levättävä riittävästi. Jos olen väsynyt, mieleni muuttuu harmaaksi, Katri avaa haastattelussa.


Katri Helena on tehnyt lopettamispäätöksen ja odottaa jo tulevaa:

-Odotan jo aikaa, kun voin tehdä mitä tahansa milloin tahansa. Lopetan keikkailun haikein ja uteliain mielin. Jos lopetusta seuraisikin tyhjiö, elämänkokemus on osoittanut, että kyllä se taas täyttyy. Olen harjoitellut luopumista mielessäni jo monta vuotta. Tiedän, että se ei särje sydäntäni, vaikka varmasti vaatii totuttelua, Katri Helena summaa Eevassa.


Lue myös: MTV: Katri Helena paljastaa - Äiti ei hyväksynyt 32 vuotta nuorempaa Tommi-rakasta: "Mä sanoin..."


Lue myös: Me Naiset: Katri Helena poltti hääpukunsa tynnyrissä - Teki samalla elämää mullistavan päätöksen


Lähde: eeva.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»