Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tähdet, tähdet Kyösti Mäkimattila: "Sinne mä laulan, sinne mökin mummoille - ne on mun yleisö."

Kyösti Mäkimattila kertoi Nauris.fin haastattelussa, että hän haluaa päästä näyttämään Tähdet, tähdet -kisassa olevansa muutakin kuin tangolaulaja. Mitä mahtaa "mökin mummot" tykätä?

23.3.2019 klo 12:00

Tähdet, tähdet

Kyösti Mäkimattila voitti tangokuningas-tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla v. 2013. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Kyösti Mäkimattila on iskelmä- ja tanssilavoilta tunnettu tyyliniekka, joka mm. kirjoittaa runoja. Kyösti Mäkimattila kertoi Nauris.fin haastattelussa, että hän haluaa päästä näyttämään Tähdet, tähdet -kisassa, että on muutakin kuin tangolaulaja.

- Eka kasettini oli WASPia ja toinen Mötley Crueta, joten olen harrastanut paljon muutakin musiikkia kuin iskelmää.


Kisan aikana Mäkimattila onkin heittäytynyt hiljalleen irti iskelmä-roolistaan. Dingon "Rio ohoi" -biisissä miehellä oli kajalit, tukka pystyssä ja glitteriä. Rag 'n' Bone Manin "Human" tuli laulettua pipo ja hupparin huppu päässä. Tähdet, tähdet on tuonut selkeästi uutta potkua mieheen - meidän katsojien iloksi.


Tähdet, tähdet

Kyösti Mäkimattila ei halua tyytyä pelkkään iskelmälaulaja-leimaan. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Kyösti Mäkimattilalla on takanaan hurjasti kiertuelämää ja esiintymisiä. Suorat lähetykset ovat kuumottavia ja jännistys voi tehdä tepposet konkarillekin.

- Olen aina tykännyt esiintyä ja se tarkoittaa sitä, että olen harjoitellut sen, mitä esitän. Rakastan treenaamista yli kaiken. Ja tämä ohjelma tehdään niin, ettei kenenkään ole tarkoitus mogailla suorassa lähetyksessä, vaan toistoa toiston perään, mikä on minusta hienoa.

- Mä ajattelen, että se kameran linssi on vaan se välikappale sinne peräkamareihin ja olohuoneisiin, sinne mä laulan, sinne mökin mummoille - ne on mun yleisö.


Kisassa on enää mukana neljä artistia: Kyösti Mäkimattila, Ilta, Heidi Kyrö ja Jussi Rainio. Mitkä ova kisassa Mäkimattilan vahvuuksia?

- Mun kevyen musiikin tuntemus, tunnen teoksia ja olen kuunnellut eri genrejä aina klassisesta heavyyn. Olen muusikko ja soittaja, lähden musiikki edellä tähän juttuun. Yksi missio on osoittaa, että on moneksi.


Tähdet, tähdet

Kuvassa Jussi Rainio, Aurora, Kyösti Mäkimattila, Ilta, Samae Koskinen ja Heidi Kyrö. Aurora ja Samae Koskinen ovat saaneet sanoa Tähdet, tähdet -kisalle jo hyvästit. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Mäkimattilan vedot olivat alkukaudella elementeiltään suhteellisen yksinkertaisia, mutta väen vähentyessä show-elementtejä on alkanut tulla mukaan. Mies itse tykkää simppelistä menosta.

- Minimalismi on aina kiehtonut minua. Olin muutama vuosi sitten Antti Sarpila Trion ja Johanna Iivanaisen yhteiskonsertissa. Voisi kuvitella, että ison konserttisalin iso lava olisi liikaa, mutta he täyttivät sen kertakaikkisen mahtavasti.

- Vesku Loirin joulukonsertit ovat olleet Turussa kulttiasemassa - vähäeleistä, muutama muusikko ja valtava karisma - kyllä sellaiset mua kiinnostaa ilmiöinä. Mitä siinä tapahtuu, mikä on se energia kuulijan ja laulajan välillä - mitä kaikkea siinä tapahtuu, mitä me emme näe?


Tähdet, tähdet MTV3:lla su klo 19.30.

Katso lisää Tähdet, tähdet ohjelma-aikoja Telsu.fistä.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»