Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Suursatsaus: Suomi-diplomaattien sankaritarina Chilestä - Mukana maailmantähti Mikael Persbrandt

Invisible Heroes - tositapahtumiin pohjautuva draamasarja suomalaisdiplomaateista Chilessä v. 1973 sotilasvallankaappauksen aikana.

19.4.2019 klo 7:00

Invisible Heroes
Chilessä kuohunnan keskellä Lysa Brotherus (Sophia Heikkilä), Harald Edelstam (Mikael Persbrandt), Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamala (Ilkka Villi). Yle Kuvapalvelu


Invisible Heroes on tositapahtumiin pohjautuva fiktiivinen draamasarja, joka kertoo suomalaisille tuntemattoman sankaritarinan suomalaisista diplomaateista, jotka pelastivat yli 2000 henkeä Chilen sotilasjuntan vainolta eri puolille Eurooppaa.


Syyskuu 1973. Chilessä kuohuu. Sotilasvallankaappaus on käynnissä ja maa on sisällissodan partaalla. Sotilaat kuljettavat ihmisiä vangeiksi Santiago de Chilen kansallisstadionille. Ihmisiä katoaa ja kuolee. Maailmalla seurataan voimattomina tapahtumia.


Invisible Heroes

Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä) ja Harald Edelstam (Mikael Persbrandt). Kuva Yle Kuvapalvelu


Suomalaiset diplomaatit Tapani Brotherus (Pelle Heikkilä) ja Ilkka Jaamala (Ilkka Villi) sekä Tapanin vaimo Lysa Brotherus (Sophia Heikkilä) ovat tapahtumien keskipisteessä. Heidät on lähetetty rakentamaan kauppayhteistyötä Suomen ja Chilen välille, mutta kärjistynyt tilanne mullistaa heidän komennuksensa täydellisesti.


Vallankaappauksen seurauksena Brotherusten pihalle alkaa ilmestyä apua anovia ja hengenvaarassa olevia vainottuja chileläisiä. Ilman virallista valtuutusta suomalaiset päättävät toimia ja tehdä kaikkensa viattomien ihmisten pelastamiseksi.Invisible Heroes
Ilkka Jaamalalla (Ilkka Villi) ja Lauralla (Amaya Forch) tilanne päällä. Yle Kuvapalvelu


Ruotsalaisen virkaveljensä, näkyvästi ihmisoikeuksien puolesta Chilessä taistelleen Harald Edelstamin (Mikael Pernsbrandt) kanssa yhteistyössä alkaa operaatio, jonka seurauksena yli 2000 ihmistä pelastuu ja pääsee pakoon.


Harald Edelstamilla on toimilleen Ruotsin ja Olof Palmen tuki, mutta suomalaiset diplomaatit Brotherus ja Jaamala joutuvat toimimaan omiltaan salassa ilman Suomen valtion tukea. He ovat näkymättömiä, uudenlaisia suomalaisia sankareita, eivät korpisotureita, vaan diplomatian ja kansainväliset suhteet hallitsevia toimijoita.Invisible Heroes
Ruotsalainen diplomaatti Harald Edelstam (Mikael Pernsbrandt) setvimässä sotilaan kanssa. Yle Kuvapalvelu


Ruotsin suurlähettiläänä nähdään kansainvälisestikin tunnettu näyttelijä Mikael Persbrandt, jonka moni muistaa Beck-sarjasta ja Hobitti-elokuvasta. Mies on saanut myös kyseenalaista julkisuutta päihteiden käytöllään. Hän julkaisi viime vuonna Mikael Persbrandt - Muistini mukaan -omaelämänkerronnallisen romaanin, jossa avaa rohkeasti elämänsä ylä- ja alamäkiä.


Invisible Heroes on kuusiosainen tv-sarja, ja se kuvattiin Chilessä keskeisillä tapahtumapaikoilla kesällä 2018.


Käsikirjoittajat: Tarja Kylmä, Manuela Infante

Ohjaajat: Mika Kurvinen, Alicia Scherson


Invisible Heroes alkaa Yle TV1:ssä su 21.4. klo 21.05

Jäikö sarjan avaus näkemättä? Katso uusinnan lähetysajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»