Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Supernanny Pia Penttala paljastaa suomalaisperheiden ongelmakohdat - Korona tuo tämän haasteen

Supernanny Pia Penttala auttaa lapsiperheitä arjen haasteissa - ja saapa tv-katsojakin vinkkejä.

19.2.2021 klo 9:00

Supernanny

Supernanny Pia Penttala on ylemmän erityistason psykoterapeutti, joka on tehnyt työtä lastensuojelutyön parissa yli 20 vuotta. Kuva: MTV3


Mikä on vaikein ongelma tällä hetkellä suomalaisissa kodeissa?

- Kyllä vaikeudet liittyvät kokemushaluiseen ja kiireiseen yhteiskuntamalliin. Se vähän sotii korona-aikaa vastaan, muttei kiire ole hävinnyt, vaikka se on siirretty koteihin. Nyt vaaditaan moneen suuntaan vanhemmuutta. Myös työelämässä ja sosiaalisissa suhteissa on paljon vaatimuksia.


- Tässä kohtaa tulee vahva riski, että kodin ilmapiiristä vähän tingitään. Ydinperhe- ja yhteisöajan puuttuminen on se, mihin kannattaa kiinnittää jatkuvasti huomiota. Onko sitä yhteistä aikaa riittävästi?Pia Penttala on lastensuojellutyön ammattilainen, joka on tehnyt töitä alalla yli 20 vuotta. Miten päädyit Supernannyksi?

- Se oli sattumien kautta. Muhun otettiin yhteyttä ja kysyttiin, olisiko kiinnostusta lähteä funtsimaan ja miettimään tällaista projektia eteenpäin. Warnerilla oli formaatti olemassa, johon he hakivat asiantuntijaa. Oli yksi ihminen, joka tiesi mun tavasta tehdä töitä ja oli kuullut mun puhuvan. Se tuli heidän rohkean kysymyksen kautta.


Supernanny

Supernannyssä vieraillaan tällä kaudella myös aiemmin mukana olleiden perheiden luona. Savolaiset saavat Supernannyn jälleen vieraakseen. Tällä kertaa isoveljien sijaan keskitytään perheen pieneen pomottajaan Peppiin. Kuva: MTV3


Pitikö paljon miettiä tv-ohjelmaan lähtemistä koko Suomen kansan eteen?

- Kyllä sitä piti miettiä ja moneen suuntaan peilattiin. Mitä tuotantoyhtiö haluaa? Onko se mun ammattietiikalle sopivaa? En havitellut julkista työtä, mitä mulla olisi annettavaa? On iso kunnianosoitus, että perheet pyytävät mut luokseen, niin halusin varmistaa, että pystyn heitä varmasti auttamaan. Halusin antaa perheille “kättä pidempää”. Halusin olla myös sanojeni mittainen myös tuotantoyhtiölle.


- Tuotantoyhtiö halusi tehdä ohjelmaa, joka tukisi perheitä ja antaisi perheille vinkkejä, ja ollaan onnistuttu kivasti!


Lue lisää: Supernanny Pia Penttala laihtui 28 kg, apu lihavuusleikkauksesta: "Vaikeinta on ollut..."


Supernanny Suomi kolmas tuotantokausi MTV3-kanavalla torstaisin klo 21

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat