Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Supernanny Pia Penttala laihtui 28 kg, apu lihavuusleikkauksesta: "Vaikeinta on ollut..."

Pia Penttala kertoo avoimesti omasta lihavuusleikkauksestaan Eira lääkäriaseman julkaisussa.

28.1.2021 klo 12:20

Supernanny

Pia Penttala näyttää tältä uusissa Supernanny Suomi -jaksoissa, jotka alkavat MTV3:lla helmikuussa. Kuva: MTV3Eiran lääkäriaseman julkaisussa tv:stä tuttu Pia Penttala kertoo lihavuusleikkauksestaan. Penttala kärsi verenpainetaudista, johon hän söi lääkkeitä. Ajatus pysyvästä, pahimmillaan kohtalokkaasta sairaudesta lääkityksineen tuntui aiemmin täysin terveestä, liikunnallisesta naisesta pahalta.


Vaikka Pian verenpaine saatiin lääkkeillä kuriin, ne eivät poistaneet pelkoa. Verenpainetauti lisää merkittävästi aivoinfarktin vaaraa.


-Näin silmissäni, kuinka verisuoneni paukkuivat. Mikään ei ole ihanampaa kuin elämä. En halua luopua siitä ennen aikaisesti, Penttala kertoo julkaisussa.Supernanny

Pia Penttala Supernanny-ohjelmassa ennen laihtumistaan. Kuva: MTV3


Penttalalle tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus maaliskuussa 2020. Ensimmäisen viikon Pia söi nesteitä, toisen sosemaista ruokaa ja kolmannella hän pureskeli jo näkkileipää.


Leikkaus muuttaa paitsi annoskokoja, myös makumieltymyksiä. Rasvaiset ja makeat syötävät jäävät, sillä ne voivat aiheuttaa hyvin huonon olon. Useimmilla paino putoaa leikkauksen kannalta riittävästi parissa kuukaudessa, ja niin kävi nytkin.


Pia Penttala tuoreessa kuvassa, jonka hän julkaisi Instagramissa:Pia Penttala kertoo lääkärikeskuksen julkaisussa, että saattoi aiemmin havahtua iltapäivällä siihen, ettei ollut laittanut suuhunsa kuin hammasharjan. Harvat ateriavälit olivat sekoittaneet aineenvaihdunnan niin, että paino jumitti. Nyt hän syö viidesti päivässä. Uusiin ruokailutottumuksiin sopeutuminen ei ollut vaikeaa, kun sen teki ajan kanssa.


-Vaikeinta on ollut sopeutua omaan, muuttuneeseen ulkonäköön. Tarvitsen vaateostoksilla apua, vuodessa 28 kiloa laihtunut Pia Penttala sanoo.


Keventynyt olemus on tuonut psykoterapeutti-supernannylle lisää rohkeutta.


-Hoikempana uskallan ottaa isompia haasteita harrastuksissani, esimerkiksi kouluratsastuksessa ja laskettelussa. Loukkaantumisten pelko on kadonnut.


Penttala on rohkaistunut laihduttuaan mm. kouluratsastuksessa. Hän jakoi tämän kuvan Instagramissa:Lihavuuteen ja lihavuusleikkauksiin liittyy usein häpeää. Lihavuutta pidetään itse aiheutettuna vaivana ja koetaan syyllisyyttä, ettei onnistu laihduttamaan. Leikattuja saatetaan syyllistää siitä, että he käyttäisivät terveydenhuollon varoja ja osaamista väärin.


-Lihavuuden hoitoon on olemassa valtavasti osaamista ja huippuammattilaisia. Elleivät hoidetut puhu kokemuksistaan, ihmiset eivät osaa ja uskalla hakea apua. Lihavuus ei ole koskaan yksittäisen ihmisen oma syy, Pia Penttala summaa.


Supernanny MTV3:lla to klo 21.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Eira lääkäriaseman julkaisu

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat