Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Sex, drugs and rock´n´roll? Vai ihan muuta? - Mm. Terhi Kokkonen, Ismo Alanko, Ellinoora & Ruisrock

Mikä on sinun paras muistosi Ruisrockista - tai festareilta ylipäätään?

17.6.2019 klo 7:00

Ruisrock - 50 kesää meren rannalla

Ismo Alanko on esiintynyt mm. Ruisrockin Rantalavalla. Kuva: Yle Kuvapalvelu


"Jotain meissä tapahtuu, kun olemme festareilla. Jokin vapautuminen. Menneisyys menettää hetkeksi merkityksensä ja on vain tämä hetki. Ohikiitävä viikonloppu juuri tässä paikassa, juuri näiden ihmisten ympäröimänä. Olemme sään armoilla. Jos sataa ja tuulee kaikki voi olla hetkessä pilalla. Mutta ei tietenkään tänä viikonloppuna, sillä nyt paistaa aurinko."


Elettiin kesää 1969. Turkulainen kaveriporukka tahtoi kaupunkiin festivaalin, jossa kuulisi myös rockmusiikkia. Ystävysten into ja tarmokkuus tarttui lopulta myös Turun kaupungin päättäjiin ja lupa festivaalille heltisi. Elokuussa 1970 koettiin historian ensimmäinen Ruisrock, josta tuli sittemmin Suomen pitkäikäisin yhtäjaksoisesti järjestetty festivaali.Ruisrock - 50 kesää meren rannalla

Kuva: Yle Kuvapalvelu


Mutta mitä on Ruisrock? Se on Ruissalon saaren ihanaa maisemaa, lavoille nousevia bändejä ja artisteja, ympäri Suomen paikalle saapuvaa festivaalikansaa, Rantalavan ohitse lipuvia matkustajalaivoja, joiden kansilta ihmiset heiluttavat hurraavalle yleisölle ja ällistyneille esiintyjille.


Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on runollinen dokumentti festivaalista ja sen vuosikymmenistä. Oman tarinansa Ruisrockista kertovat Terhi Kokkonen, Samuli Putro, Ismo Alanko, Ellinoora ja Olavi Uusivirta.


Ruisrock - 50 kesää meren rannalla Yle Teema ti 18.6. klo 21.00

Jäikö ohjelma näkemättä? Katso lisää esitysaikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»