Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Selviytyjät yllätysputoaja Marko Asell kauhuyöstä: "Pelkäsin oikeasti, selviänkö tästä."

Rankoista kokemuksista huolimatta Marko Asell voisi osallistua kisaan uudelleen.

13.4.2019 klo 11:00

Selviytyjät Suomi

Marko Asell on entinen huippupainija, jolla on plakkarissa mm. hopeamitalit olympialaisista ja EM-kisasta. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.fi


Mikä oli parasta?

- Parasta oli tietysti se, että sai tutustua tähän porukkaan, sai uusia kavereita ja tuttavia. Jonkun saatoin tuntea jo ennestään, mutta se oli paras anti. Ja muutenkin kokonaisuus, olla mukana tuollaisessa tuotannossa.


Mikä oli kamalinta?

- Kuuma ja vähän ruokaa ja yöllä saattoi olla kylmä ja sataa. Plus pahinta tietysti oli, kun käärme puri yöllä kaulaan ja pelkäsin oikeasti, selviänkö tästä.


Mitä ruokaa kaipasit eniten?

- Syötiin riisiä, mutta kyllä se semmonen juttu on, että itse olen totutellut proteiinipitoiseen ruokaa ja sitä kaipasin jossain vaiheessa. Oonhan mä vanhana painoluokkaurheilijana nähnyt nälkää ja tottunut siihen, että ei se sillai paha loppujen lopuksi ollut. Jano oli pahempi, siihen ei totu, mutta nälkään tottuu. Parin päivän jälkeen ainakin minä totuin. Sitä sopeutuu, kun muut on samassa tilanteessa.


Selviytyjät Suomi

Marko Asell selvisi Selviytyjissä hyvin voimaa vaativissa tehtävissä, mutta korttitalon rakentamisessa kortit loppuivat kesken. Kuva: Lars Johnson, Nelonen Media


Mitä tavaraa kaipasit eniten?

- Taskulamppu olisi ollut kova. Saarella tuli pimeä suhteellisen aikaisin n. klo 18 aikaan illalla ja valo tuli takaisin klo 5-6 aamulla. Eli kellon ympäri on pimeää. Ja silloin kun siellä on pimeää, ei ole kuunvaloakaan, ja on pimeää käydä tarpeillaan leiriltä. Se oli hankalaa. Taskulamppu olisi ollut kätevä.


Mitä vaatetta kaipasit eniten?

- Mikä siihen olisi auttanut, kun aamulla heräät niin on kosteata ja kylmää, vaikka sulla on pitkähihaista päällä ja jaloissa, mutta silti sulla on kylmä? Ehkä joku tekninen urheiluasu, joka imee kosteuden iholta ja päältä. Tai sadetakki.


Ketä ihmistä kaipasit eniten?

- Kaipasin totta kai perheen jäseniä: lapsia ja vaimoa. Mutta olen tottunut siihenkin, että olen kotoa pois, joten ikävä ei ollut ylitsepääsemätön. Mutta kun mietti yksin asioita, niin he olivat mielessä. Mutta siellä oli kyllä aika paljon mietittävää esim. juonittelun suhteen, joten se peli vei mukanaan. Siinä oli omassa kuplassaan siinä pelissä ja ulkomaailma jää paitsioon.


Selviytyjät Suomi

Wallu Valpio ja Marko Asell heimoneuvostossa juuri ennen Asellin lähtöä. Valpio oli yksi Asellin ulosäänestäneistä. Kuva: Lars Johnson, Nelonen Media


Ylittikö vai alittiko odotuksesi?

- Ääää, jossain kohtaa ylitti ja jossain kohtaa alitti. Siinä oli paljon mielenkiintoisia juttua, mitä ohjelman tekeminen sisältää. Näin jälkeenpäin ajatellen on positiivinen fiilis.


Lähtisitkö uudelleen mukaan?

- Vaikka oli rankkoja kokemuksia, kuten käärmeen purema, niin silti jäi fiilis, että voisin mennä uudestaan. Hieno elämys ja kokemus.


Spekuloidaan, että jos olisit voittanut pääpalkinnon eli 30 000 euroa, niin mihin käyttäisit sen?

- Osan omaan tarkoitukseen, osan hyväntekeväisyyteen ja siinä ne olikin.


Selviytyjät Suomi Nelosella su.

Katso lisää Selviytyjät ohjelma-aikoja Telsu.fistä
Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat