Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Selviytyjät-Virpi Kätkä tunnustaa: "Ennen oli välillä viikonkin syömistaukoja, kun piti laihduttaa"

Virpi Kätkä teki viidakossa elämänmuutoksen, joka kantaa elämässä tälläkin hetkellä.

10.5.2019 klo 11:00

Selviytyjät Suomi

Virpi Kätkä tunnetaan säteilevänä lava-artistina siskonsa Katjan kanssa yhteisestä CatCat-duosta. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki / Nauris.i


Nauris.fi kyseli Virpi Kätkän tunnelmia sarjan kuvausten loputtua.


Mikä oli parasta?

- Meillä oli siellä aika fiksu porukka ja kiva yhteishenki. Löytyi aitoa yhteenkuuluvuutta, pidettiin toisesta huolta. Toinen oli se, että tein elämänmuutoksen ohjelman myötä. Juoksen kolme kertaa päivässä, sitä ennen vihasin juoksua ja urheilua. Ruokatottumukset muuttuivat ja syön säännöllisesti. Ennen oli välillä viikonkin syömistaukoja, kun piti laihduttaa jotain kuvaussessiota varten. Enää ei tarvitse, kun juoksee, niin saa syödä!


- Vapaaehtoistyö tuli säännölliseksi, halusin tuntea itseni tarpeelliseksi. Kun itsellä on ollut hätä, olen saanut apua. Nyt saan itsekkäistä syistä auttaa muita, niin saan itselleni paremman mielen. Kaikki muuttui!


Mikä oli kamalinta?

- Se juonittelu. Jos joku ei ajatellut sitä pelinä ja otti sen henkilökohtaisesti, että jos mun teot on sitten loukanneet jotakuta. Se supina selän takana, että ketä äänestää ja ketä on äänestänyt, se tuntui pahalta.


Mitä ruokaa kaipasit eniten?

- Ooo, puhuin koko ajan siitä, että oltiin just tultu Thaimaasta ennen kuvauksia Filippiineillä, niin kaipasin Green Curry with Steamed rice. Sitä olin tilannut Thaimaassa koko ajan ja siitä puhuin. Kun kilpailu osaltani päättyi, sitä sitten tilaisuuden tullen tilasin ja sain siitä ruokamyrkytyksen, joka kesti kaksi viikkoa.


Selviytyjät Suomi

Virpi Kätkä alkujaksoissa Kätkä tunnusti keltaista väriä Agila-joukkueessa. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson.


Mitä tavaraa kaipasit eniten?

- Mä en kaipaa mitään tavaraa, mä en esimerkiksi omista mitään, asun vuokralla, en omista huonekaluja, en kannata mitään materiaalia. Omistan pianon ja vanhan Mersun, että pääsen keikoille.


Mitä vaatetta kaipasit eniten?

- En kaivannut vaatteita, oltiin likaisissa vaatteissa, ei siellä oikein vaatteilla päässyt koreilemaan.


Ketä ihmistä kaipasit eniten?

- Lapsia, oli tosi kova ikävä lapsia. Toisella lapsista murtui jalka pari päivää ennen lähtöä, niin mulla oli kamala huoli. Vaikka tiesin, että mummi ja pappa pitää hyvää huolta ja olin kerinnyt tilata taksit kouluun, mutta silti oli ikävämpi lähteä.


Selviytyjät Suomi

Virpi Kätkä teki parhaansa viimeisessä koskemattomuuskisassa, joka olisi taannut hänelle paikan kolmen joukkoon. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson.


Ylittikö vai alittiko odotuksesi?

- Ylitti! Olihan se huimaa, että tässä iässä pääsee mukaan ja ihan nollakuntoisena otetaan tuommoiseen ohjelmaan. Sinne itseasiassa pyydettiin jompaa kumpaa, minua tai Katjaa. Sanoin Katjalle, että nyt on sinun vuoro, sillä olen ollut enemmän esillä. Katja on siis aivan hullunhauska ja hurja. Katja ei kuitenkaan rohjennut, ei uskaltanut, eikä uskonut saavansa töistä vapaatakaan noin pitkäksi aikaa.


Lähtisitkö uudelleen mukaan?

- Minusta tuo oli kerran elämässä. Sama kuin Euroviisut, en olisi lähtenyt Euroviisuihinkaan toista kertaa. Selviytyjät ja Euroviisut on urallani kovimmat, ihanimmat kokemukset, joita kelpaa kiikkustuolissa muistella.

Selviytyjät Suomi

Kim Herold nappasi koskemattomuusamuletin ja Virpi Kätkä sai lähteä, kuvassa vasemmalla Wallu Valpio ja oikealla Miska Haakana. Kuva: Nelonen Media / Lars Johnson.


Spekuloidaan, että jos olisit voittanut pääpalkinnon eli 30 000 euroa, niin mihin käyttäisit sen?

- SOS-Lapsikylään. Mun mielestä tuo tapahtuma on sen luontoinen, ettei rahoja kuulu ottaa itselle. Sampon (Kaulanen) mallin mukaan palkintorahat pitäisi lahjoittaa sinne, joka sitä enempi tarvitsee. En ole ollut koskaan rahan perään ja tänä päivänä kaikki tekee hyväntekeväisyystyötä, ainakin mun kaverit.


Selviytyjät Suomi uusinnat Nelosella kesällä.

Katso Selviytyjät ohjelma-aikoja Telsu.fistä


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»