Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Selviytyjät-tippuja Eija Kantola rehellisenä ankeista oloista: "Hiekalla peset kainaloita..."

Eija Kantola tippui 11. kilpailijana Selviytyjät Suomi -kisasta.

15.11.2021 klo 9:40

Eija Kantola

Eija Kantola on iskelmälaulaja ja yrittäjä, joka on keikkaillut ympäri Suomen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Kuva: Nelonen/Lars Johnson


Eija Kantola oli tällä kaudella iäkkäin Selviytyjät-kisaaja. Eija on yrittäjä ja laulaja, joka pitää huolta fyysisestä kunnostaan mm. pelaamalla vapaa-ajallaan lentopalloa, jalkapalloa ja sählyä.Kantola kertoi haastattelussamme fiiliksistään Selviytyjät-saarella trooppisissa olosuhteissa kovassa Selviytyjät-kisassa.


Miksi lähdit mukaan ohjelmaan?

- En olisi koskaan uskonut, että mua kysytään, ja se kysymys tuli aika viime tingassa. Mua kysyttiin kuukausi ennenkin tämä alkoi. Juttelin miehen ja tyttären kanssa ja he olivat, että ilman muuta lähden.


Mikä oli parasta?

- Oman itteensä tutustuminen ja se, miten selviää. Ajattelin etukäteen, että se on mulle ihmiskoe. Myös se oli mielenkiintoista, että miten tuollaisessa kuplassa selviää ja mitä haasteita siellä tuli vastaan. Siellä selviytyi ja se oli parasta.


Eija Kantola

Kantola otti kisat tosissaan. Tässä taidonnäyte raskaasta koskemattomuuskilpailusta. Kuva: Nelonen/Lars Johnson


Mikä oli kamalinta?

- Se pelaaminen ja juonittelu oli henkisesti aika rankkaa. Sitä joutui sen kohteeksi ja joutui itse tekemään. Se on peliä, eikä mikään kiva leiri, jossa ollaan kavereiden kanssa.


Mitä ruokaa kaipasit eniten?

- Siellä puhuttiin aika paljon ruoasta, mutta itse kaipasin punaviiniä ja juustoja. Sanoinkin, että jos joskus palkintokilpailussa tulee juustoa ja viiniä, niin se on mun. Nuoremmilla teki kaikkea mieli: pizzaa, hampurilaista, karkkia, jäätelöä. Mun mielestä ruoka oli siellä ihan ookoo, ei mitään gourmeeta, mutta ihan hyviä makuja, kun niihin tottui.


Eija Kantola

Eija Kantolalle saariruoka ei tuottanut ongelmia. Sanna Pikkarainen nuuhkii Eijan huutokaupassa voittamaa pastalautasellista. Kuva: Nelonen/Lars Johnson


Mitä tavaraa kaipasit eniten?

- Hammasharjaa. Kaikki ihmettelee, että eikö teillä ollut mitään pesuainetta tai edes pyyhettä, mutta ei ollut. Merivedellä peset naaman ja hiekalla peset kainaloita. Moni luulee, että siellä on paremmat olosuhteet, mutta aika alkeellista on.


Mitä vaatetta kaipasit eniten?

- Kaipasin öisin lämpimämpää vaatetusta. Oli kylmä ja olisi ollut ihana saada sinne peitto ja tyyny. Olen aiemmin ollut viereisellä saarella, eikä siellä iltaisin tarvinnut pitkähihaista.

- Mulla oli liian vähän vaatetta mukana, vaikka otin collegehousut ja pusakan mukaan. Shortsit oli liiankin napakat, kun nihkeässä ihossa yritti laskea housuja. Sama oli urheilurintsikoiden kanssa ja joutui pyytämään apua, että voitko vähän auttaa.


Eija Kantola

Eija Kantola ja Paul Uotila ystävystyivät ja pitivät kisassa toistensa puolta. Lopulta Eija tippui näistä kahdesta. Kuva: Nelonen/Lars Johnson


Ketä ihmistä kaipasit eniten?

- Totta kai omia läheisiä: miestä ja tytärtä. Olin aika huolissani omasta äidistäni, sillä hän on vakavasti sairas. Ei pystynyt soittamaan tai kysymään, mitä kuuluu. Musta tuntuu, että täällä olevat ihmiset kaipasivat enemmän. Itse olin aivan eri ympäristössä “kuplassa”, niin ikävän pystyi handlaamaan paremmin. Venematkojen aikana oli aikaa miettiä, eikä voinut jutella kenenkään kanssa, niin tuli tosi kova ikävä.


Ylittikö vai alittiko odotuksesi?

- Ehdottomasti ylitti. Huomasin itse pärjääväni tollaisissa olosuhteissa, sitä ylitti itsensä. Eniten ikäerot näkyi kilpailuissa, silloin toivoi, että olisinpa vähän nuorempi ja ketterämpi. Muuten tulin kyllä juttuun ihmisten kanssa.

Eija Kantola

Eija Kantola, 55, valloitti Suomen tangokuningatarena. Kuva: Nelonen/Jaakko Kahilaniemi


Lähtisitkö uudelleen mukaan?

- Kun tietää omat rajallisuudet, niin kyllä sitä mietityttää, miten pärjäisi. Nyt tietäisi, mitä kannattaisi tehdä ja mitä ei.


Selviytyjät Suomi su 19:30 Nelosella ja Ruudussa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat