Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Samuli Edelmannin laulu sytytti Chilessä Invisible Heroes -jengin - Toi erityismuiston lapsuudesta

Edelmann tiesi jo lapsena Chilen tilanteesta äitinsä kautta.

16.5.2019 klo 7:00

Invisible Heroes

Samuli Edelmann on näyttelijä, laulaja ja taiteilija, joka on kiertänyt tänä vuonna Suomea mm. Orkestra Suora Lähetyksen kanssa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Samuli Edelmann oli seuraamassa Invisible Heroes -tv-sarjan kuvauksia Chilessä, sillä hän on yksi sarjan tuottaneen Kaiho Republic -tuotantoyhtiön perustajista. Edelmann lauloi Invisible Heroes -karonkassa Victor Jaran laulun Manifiesto. Jaran laululla ja sen sanoituksella on keskeinen osa tv-sarjassa ja Chilen historiassa.


Edelmannin esitys sai karonkkaväeltä - sarjan teossa olleilta näyttelijöiltä, tuotannolta ja koko juhlaväeltä - suuret suosionosoitukset.Víctor Jara pidätettiin vallankaappauksen ensimmäisinä päivinä v. 1973 ja hänet vietiin tv-sarjastakin surullisen kuuluisalle Estadio Chile -stadionille, jossa hän koki väkivaltaisen kuoleman. Jaran laulut ja kuolema ovat nostaneet hänet ihmisoikeustaistelun symboliksi Latinalaisessa Amerikassa.


Esityksen tekee sitäkin spesiaalimmaksi se, että Edelmann kertoi Facebook-sivuillaan tienneensä jo lapsena Chilen ikävästä tilanteesta äitinsä Marja-Leena Koukin kautta. Koukille asia oli tärkeä, hän oli aikoinaan mm. tekemässä näytelmää Victor Jarasta ja lauloi KOM-teatterissa Victor Jaran kunniaksi.


Invisible Heroes on suomalais-chileläinen, tositapahtumiin perustuva tv-sarja. Se kertoo kahdesta suomalaisdiplomaatista, jotka pelastavat yli 2000 ihmisen hengen Chilessä vuoden 1973 sotilasvallankaappauksen aikaan.Invisible Heroes Yle TV1:ssä su klo 21.05

Jäikö osa näkemättä? Katso uusinnan lähetysajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat