Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Ryyppäämistä ja jopa prostituutiota vai unelmatyö? Paljastava TV-dokkari Dubain ruotsalaistytöistä

Dokumentti seuraa kolmea ruotsalaistyttöä, jotka muuttavat Dubaihin yökerhoemänniksi tavoittelemaan unelmiaan ja rahaa. Mutta mitä löytyy pinnan alta?

15.12.2019 klo 9:00

Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia

Kuohuvaa lasissa. Kuva: Yle KuvapalveluDubai on vastakohtaisuuksien maa. Keskelle hiekkaerämaata on noussut 16-kaistainen moottoritie, pilvenpiirtäjiä, lentokenttiä, maailman korkein rakennus, maailman suurin ostoskeskus ja maailman suurin suihkulähde.


Dubain yksi puoli on siirtotyövoima, joka elää yltäkylläisyyden keskellä pakotettuna ansaitsemaan perheelleen. Ja sitten on yksi puoli, glamour-elämää etsivät länsimaalaiset.


Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia

Aurinkoa piisaa. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ajankohtaisessa ruotsalaisessa dokumentissa Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia (Dubaitjejer) kolme ruotsalaistyttöä muuttaa Dubaihin työskennelläkseen yökerhossa. Heidät houkuttelee sinne aurinko, ylellinen elämä ja toiveet hyvistä tienesteistä.


Työ vaikuttaakin upealta: se on juhlimista, josta jopa maksetaan. Tytöt pääsevät osaksi glamourin ja ylenpalttisuuden täyttämää maailmaa, missä julkkikset ja miljardöörit kilpailevat siitä, kuka voi tuhlata eniten samppanjaan.


Ylellisen julkisivun takana on kuitenkin tarinan toinen puoli: ryyppääminen on osa työnkuvaa, työehdot ovat kehnot ja prostituutio on laajalle levinnyttä.


Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia

Lämpöä ja pilvenpiirtäjiä. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Ruotsalainen dokumentti vuodelta 2019.


Tytöt Dubaissa - aurinkoa ja luksusjuhlia Yle Fem su 15.12. klo 23.00

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat