Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ruotsissa leffaroolin tehnyt Mikko Leppilampi ihmettelee: “Se on järjetöntä, miksei mua ole..."

Mikko Leppilammen ura alkoi nousukiidolla, sillä hän voitti miespääosa Jussi-palkinnon aivan ensimmäisestä elokuvaroolistaan Helmiä ja sikoja -elokuvassa.

18.4.2020 klo 10:00

En del av mit hjärta - Olet aina sydämessäni

Mikko Leppilampi taipuu moneksi, hän on näyttelijä, muusikko ja koko kansan tuntema juontaja. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fiMikko Leppilampi meille kaikille tuttu juontaja, mutta onpa mies tehnyt viime aikoina myös leffoja. Aivan viime vuoden lopulla julkaistussa En del av mit hjärta - Olet aina sydämessäni -musikaalikomediassa Leppilampi näyttelee mm. Hollywood-leffoistakin tutun Malin Åkermanin kanssa.


Leffassa Isabella (Malin Åkerman) palaa suurkaupungin finanssimaailmasta kotikaupunkiinsa isänsä 60-vuotispäiville. Uranaisen itseluottamus rakoilee, kun teinirakkaus on menossa naimisiin lapsuudenkaverin kanssa.En del av mit hjärta - Olet aina sydämessäni

Olet aina sydämessäni on musikaalikomedia, joka perustuu Thomas Ledinin musiikkiin. Kuva: Filmikamari


Leppilammelle rooli tuli koe-esiintymisen kautta ja leffaa edelsi mittavat harjoitukset tanssitreeneineen. Leppilampi treenasi usein kolmistaan päätähtien Malin Åkermanin ja Christian Hillborgin kanssa. Itse leffassa hän pääsi tanssimaan myös Ruotsin parhaimpien tanssijoiden kanssa.

- Se oli makeeta, sillä teatterikoulussa erikoistuin musiikkiteatteriin ja tykkäsin tanssia. Nyt oli pitkä valmistautuminen rooliin, että olin fyysisesti hyvässä kunnossa ja liikkuvainen.


- Se oli iso tuotanto. Nautin erityisesti, että tanssinumerot tehtiin pieteetillä ja kunnianhimolla, Leppilampi hehkuttaa.


Kaikki käsikirjoituksen mukaiset kohtaukset eivät toteutuneet, kuten usein elokuvan teossa käy. Leppilammen rooli jäi pienemmäksi kuin kässärissä, mutta se on Leppilammen mielestä ihan ookoo.

- Leffan teon myötä syntyi tiivis porukka ja meillä on vieläkin oma whatsapp-ryhmä, missä viestitellään, näyttelijä kertoo.En del av mit hjärta - Olet aina sydämessäni

Mikko Leppilampi tuo suomalaisväriä En del av mitt hjärtä -ruotsalaisleffaan. Kuva: Filmikamari


Tämä oli musikaalirooli, mutta esim. Härmä-leffassa miehellä oli ei-niin-mukavan miehen rooli. Millaisen roolin haluaisit tehdä?

- Se on järjetöntä, miksei mua ole käytetty hyödyksi action-rooleissa! Olen tehnyt stuntteja jo ennen kuin pääsin teatterikouluun. Se olisi just sitä, mitä haluaisin tehdä!, Leppilampi huudahtaa.


- Nyt kiehtoisi sellainen vahva, rosoinen, monitasoinen, pitkän linjan tv-sarjarooli, jossa olisi useampia kausia ja saisi upota roolihenkilöön. Genrenä voisi olla rikostrilleri tai draama. Jos ihan itse saisi päättää, niin voisi käyttää myös muutamaa eri kieltä. Joku agenttirooli kävisi hyvin, toki kaikki roolit kelpaa, Leppilampi pohtii.


Katso kaikki ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi


Haastattelu tehty 1/2020


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat