Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Realitytähti Amanda Harkimo joutui kohtaamaan yhden pahimmista fobioista: "Se raateli niin, että..."

Amanda Harkimo pistää itsensä täysillä peliin Erikoisjoukot-realityssä.

24.2.2023 klo 16:50

Amanda Harkimo

Amanda Harkimo kuvaa itseään sosiaaliseksi ja puheliaaksi, mutta ei mielellään näytä ulkopuolisille heikkouksiaan. Kuva: NelonenAmanda Harkimo on tositelevision konkari. Hän tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2011 Big Brotherista, minkä jälkeen elämä on ollut hyvin julkista. Hän on osallistunut mm. Temptation Islandiin, Viidakon tähtösiin sekä Ruotsin Paratiisihotelliin. Televisiotöiden lisäksi Harkimo työskentelee DJ:nä ja keikkailee ympäri Suomea.


Mikään aiemmista kokemuksista ei ole kuitenkaan valmistanut Harkimoa armeijan erikoisjoukkojen kurssille. Erikoisjoukot-realitysarjassa suomalaiset julkkikset pistetään kova kovaa vastaan - olipa kyseessä fyysistä tai psyykkistä kestävyyttä vaativa tehtävä.


Amanda Harkimo

Amanda Harkimo rivissä yhdessä Erikoisjoukko-kokelaiden Viivi Aaltosen, Elias Kaskisen ja Ville Långin kanssa. Kuva: Nelonen


Kokelaiden mielen voimaa ja henkistä kantokykyä testaava tehtävä on jännittävä kaikille, mutta sitä se on erityisesti Amanda Harkimolle. Tehtävässä jokainen kokelas joutuu altistamaan itsensä erikoisjoukkoihin kuuluvan koiran hyökkäykselle, paksu suojapuku turvanaan. Koirat eivät ole mitään lemmikkejä, vaan koulutettu tappamaan.Amanda Harkimo pelkää koiria, hän on joutunut elämässään kahdesti koiran hyökkäyksen kohteeksi. Ensimmäinen hyökkäys tapahtui kotimatkalla lapsena. Koira oli hyökännyt Amandan kimppuun niin voimalla.

-Mä ainakin koin niin, että se yritti purra mua kaulasta koko ajan. Jouduin ottamaan ne purennat vastaan molempiin käsiin ja se ei lopettanut. Se raateli niin, että mun takki meni molemmilta puolilta ihan rikki. Se kesti tosi kauan se tilanne ja mä olin ihan varma, että mä kuolen siihen. Olin tosi pieni tyttö silloin ja se oli tosi pelottava tilanne. Se on jäänyt ikuisesti aivoihin.


Amanda Harkimo

Amanda Harkimo pistää itsensä täysillä peliin Erikoisjoukot-realityssä. Kuva: Nelonen


Valitettavasti koirahyökkäys ei jäänyt ainoaksi laatuaan.

-Vanhemmalla iällä varmaan siis pelon takia, jonka koirat on aistineet, on toisen kerran kans iso koira hyökännyt kimppuun.


Ennen suoritusta kouluttaja neuvoo ottamaan hyökkäävään koiraan katsekontaktin ja neuvoo:

-Silloin sä pystyt voittamaan paremmin ne fobiat ja pelot, mitä sulla on koiria kohtaan.


Harkimo suoriutuu tehtävästä kunnialla.Erikoisjoukot ruutu.fi, Nelonen ja Jim


Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat