Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Raastava brittisarja "Kiri": Lapsi katoaa traagisesti - Adoptioprosessi päällä - Kenen on vastuu?

Kiri valottaa sosiaalityöntekijän paineita liipasinherkässä työssä.

1.8.2019 klo 7:00

Kiri

Sarah Lancashire on sosiaalityöntekijä Miriam Grayson, Kiri-tyttöä näyttelee Felicia Mukasa. Yle Kuvapalvelu


Lastensuojelun sosiaalityöntekijä Miriam (Sarah Lancashire) on kutsumusammatissaan. Hän jaksaa uskoa ihmiseen ja pitää perhesiteitä arvossa, toisin kuin moni muu.


Huonoissa oloissa kasvanut Kiri (Felicia Mukasa) on ollut vuosia sosiaaliviranomaisten järjestämässä sijaisperheessä. Nyt tyttö on yhdeksänvuotias ja keskellä adoptioprosessia. Hänet adoptoiva kolmihenkinen kasvattiperhe rakastaa tyttöä kuin omaansa. Myös Kirin isoisä on kunnon väkeä ja tapaa tyttöä mielellään.


Työlleen omistautunut sosiaalityöntekijä Miriam järjestää ennen adoption toteutumista Kirille ja hänen isoisälleen valvomattoman tapaamisen. Jotain menee kuitenkin pahasti vikaan. Pieni Kiri katoaa, ja tytön kasvattiperhe pelkää pahinta. Pelkoon on syytäkin, sillä tytön väkivaltainen isä on liikkunut alueella. Missä Kiri on ja mitä hänelle on tapahtunut?


Kiri

Kokeneen sosiaalivirkailijan vaikuttavan roolin näyttelee Sarah Lancashire, joka tunnetaan mm. Happy Valley -sarjasta. Yle Kuvapalvelu


Jokainen Kirin elämään kuulunut joutuu suurennuslasin alle poliisin ja median tutkiessa heidän tekemisiään. Joku on moraalisesti vastuussa, mutta kuka? Syyttävä sormi kohdistuu ensimmäiseksi tapaamisen järjestäneeseen sosiaalityöntekijään - syyllistyikö hän laiminlyöntiin? Mikä on isoisän rooli? Entä olisiko adoptioperheen pitänyt estää valvomaton tapaaminen?


Kiri (12) - Uusi sarja alkaa Yle TV1 la 3.8. klo 22.05

Katso Kiri-uusinnat Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Kiri
Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»