Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Pia Nykänen tilittää - Keräsi 15 kg painoa herkkuhetkistä Matin kanssa: "Menin sairaalassa…"

Tätä et nähnyt tv:ssä. Pia Nykänen on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa.

26.12.2022 klo 9:00

Pia Nykänen

Pia Nykänen on Olet mitä syöt -ohjelmassa to 29.12. Kuva: MTV3


Pia Nykänen tuli tutuksi mäkihyppylegenda Matti Nykäsen puolisona ja onpa Pia nähty myös tosi-tv-sarjoissa. Tällä hetkellä MTV Katsomossa on nähtävissä Vuoroin vieraissa Maria Veitola -jakso, jossa Pia käy kylässä Veitolan kotona Helsingissä.


Nyt Pia Nykänen on mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa. Painoa ei tarvinnut pudottaa, mutta Nykänen on kyllä kantanut extra-kiloja aiemmin elämässään.

-Ei miulla ole koskaan ollut mitään ruokaremonttia. Jossain vaiheessa, kun “ukkoudutaan” ja “akkaudutaan”, kun olin Matin kanssa, niin silloin mulle tuli kiloja, Nykänen kertoo Suomi24 Viihteelle.


Pia Nykänen

Pia Nykänen ja Pippa Laukka - sekä mittanauha. Kuva: MTV3


Nykänen selvittää painon nousuaan:

-Ensin söin töissä, sitten tein ruuan kotona ja söin, Matti käytti koiran. Mulla ei ollut mitään liikuntaa. Ja sitten telkkaria katsoessa sipsiä, limppaa, karkkia. Eka ajattelin, ettei tämä näy missään. Sitten oli mennyt puoli vuotta ja mie olin lihonut 15 kiloa. Pöksyt ei mahtunut jalkaan.


Nykäsellä todettiin Crohnin tauti. Taudin oirekuvaan kuuluvat lamauttavat vatsakivut, väsymys sekä erilaiset vatsaoireet, jotka haittaavat arkista toimintaa.

-Menin sairaalassa puntariin ja ajattelin, ettei tämä voi olla totta. Ei voi olla totta, en ole ikinä painanut näin paljon. Silloin tuli tunne, että pitäis tehdä jotain, mutten saanut aikaiseksi.


Pia Nykänen

Matti Nykänen limpsalinjalla Supertähdet-ohjelmassa. Kuva: Nelonen


Matti Nykänen oli ollut ammattiurheilija ja tehnyt mäkihyppyuraa maailman huipulla. Tuliko Matille kiloja sipsuttelusta?

-Kyllä tuli, Matille rupesi pieni pömppö kasvamaan tuohon mahaa. Kyllä sillekin vaikutti. Ei tehty mitään muutoksia yhdessä.


Matti Nykänen kuoli v. 2019 pitkään jatkuneeseen haimatulehdukseen ja keuhkokuumeeseen.

-Kun Matti kuoli, niin sittenhän miulla tippui paino. Se suru oli suuri, ei voinut syödä, Pia Nykänen kertoo vaikeasta ajasta puolison kuoleman jälkeen.


Lue myös: Pia Nykänen ikävässä tilanteessa jouluna - Matti Nykäsen hauta Jyväskylässä: "On kammo, ettei..."


Lue myös: Pia Nykänen paljastaa Matti Nykäsen alkoholismista: "Kun tulin töistä, niin se oli koko päivän..."


Olet mitä syöt MTV3 to klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»