Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Painajainen: Lapsi kaapataan Suomesta Irakiin-Mitä isä on valmis tekemään saadakseen lapsen Suomeen?

"Pian hän tulee" on trillerimäinen dokumentti, jossa totuus on tarua ihmeellisempää.

3.4.2019 klo 11:00

Pian hän tulee

Hezha Sadekin lapsi on kaapattu Irakiin. Kuva: Jouni Soikkeli/Yle Kuvapalvelu


V. 2017 suomalainen Hezha Sadek joutui itselleen painajaismaiseen tilanteeseen. Hänen vaimonsa Juja kaappasi heidän yhteisen lapsensa Suomesta Irakiin. Vaimo on päättänyt, etteivät he enää palaisi Suomeen - ja estää isän yhteydenpidon poikaan.


Alkaa isän epätoivoinen taistelu pojan saamiseksi takaisin Suomeen kaikkia mahdollisia keinoja käyttäen. Miten isä kestää eron pojastaan, kun kaikki yritykset näyttävät kariutuvan? Mihin kaikkeen vanhemmat ryhtyvät, kun ero kärjistyy peliksi lapsen olinpaikasta? Ja mikä on lopulta lapsen etu?


Pian hän tulee

Hezha Sadek järjesti yhden miehen telttamielenosoituksen Eduskuntatalon eteen saadakseen lapsensa takaisin Suomeen. Kuva: Jouni Soikkeli/Yle Kuvapalvelu


Sekä Sadek että Juja ovat syntyjään Irakin kurdeja, mutta Sadek on muuttanut Suomeen jo pienenä poikana 1990-luvun alussa. Vaimonsa hän tapasi Irakissa 2010-luvulla työskennellessään siellä. Yhdessä he ehtivät asua Suomessa vajaan parin vuoden ajan.


Pian hän tulee

Hezha Sadek on lähdössä noutamaan Irakiin kaapattua poikaansa. Pojan isoäiti on huolissaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Kati Juuruksen dokumentin aihe tulee lähelle yhä useampaa meistä, kun globalisaatio tekee parisuhteista - ja eroista - kansainvälisiä. Intiimi dokumenttielokuva etenee kuin jännitysdraama aina yllättävään loppuratkaisuunsa asti. Aina kaikki ei todellakaan ole sitä, miltä näyttää - vai onko sittenkin?


Pian hän tulee Yle TV1 4.4. klo 19

Katso lisää Pian hän tulee -ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Pian hän tulee
Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»