Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Onnea MasterChef-voittaja Petra! Mitä Petralle kuuluu nyt? "Olen ylpeä tulevasta urasta ruoan..."

Petra Väänänen Joensuusta on uusi MasterChef Suomi -voittaja.

22.6.2022 klo 10:33

Petra Väänänen

Joensuulainen Petra Väänänen voitti MasterChef Suomi -kilpailun 2022. Kuva: NelonenJoensuusta kotoisin oleva opiskelija Petra Väänänen on uusi MasterChef Suomi -voittaja. Tittelin lisäksi hän keräsi voitostaan 10 000 euron voittopotin. Petra päihitti finaalissa pyhtääläisen insinööri Olli Ahola-Luttilan, Petra vei voiton pistein 77–76.


Finaalitehtävässä Petra ja Olli saivat eteensä koko heidän MasterChef-matkansa varrelta kootun reseptikirjan, jonka viimeiset sivut olivat vielä tyhjät. Noille sivuille kokkikaksikon oli taiottava kolmen ruokalajin menu: alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.Petra Väänänen

Finalistit Petra ja Olli. Kuva: Nelonen


Petran voittoisa menu koostui kampasimpukkatartarista, sienillä täytetystä piikkikampelasta ja vaaleanpunainen geisha -nimisestä jälkiruuasta. Petra summaa voittotunnelmiaan MTV:n tiedotteessa.


-Olo on vieläkin hieman käsittämätön, pitää itseään nipistää. MasterChef oli unelmien täyttymys ja oppimismatka, joka kehitti mm. paineensietokykyä ja ruoanlaittotaitoja. Opin paljon niin kilpailijoilta kuin tuomareilta. Jokainen päivä oli yllätys, jossa pääsi todella testaamaan luovuutta ja omia taitoja. MasterChef oli upea matka, joka jää mieleeni ja antaa voimaa loppuelämäkseni.


Petra Väänänen

Petran perhe oli kannustamassa finaalissa. Kuva: Nelonen


Nuori kokki kertoo, että voitto todisti hänelle sen, että on mahdollista saavuttaa omat tavoitteet, jos harjoittelee ja uskoo omaan tekemiseen.

-Lähdin kuvausten jälkeen opiskelemaan kokiksi ja olen ylpeä tulevasta urasta ruoan parissa. Yhden jakson innoittamana päädyin myös Nomaan työharjoitteluun, jossa pääsin kehittämään ammatillisia taitoja. Perustin lisäksi siskoni kanssa yrityksen.


-MasterChefistä jäi myös ihmisiä elämääni, jotka suhtautuvat ruokaan yhtä intohimoisesti kuin minä. Kaikki olisivat ansainneet voiton. Odotan innolla mitä kaikkea elämä tuo eteen, Petra summaa.


Petra Väänänen

MasterChef-keittiössä annokset tuomaroi kolmikko Kari Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén. Kuva: Nelonen


MasterChef Suomi -kausi maksuttomassa MTV Katsomossa.


Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat