Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Mieli: Ensitreffit alttarilla Miika koki julmaa somekiusaamista ohjelman myötä - Haki ammattiapua

Miika joutui someryöpytyksen kohteeksi osallistuttuaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan v. 2021.

23.12.2023 klo 10:00

Ensitreffit alttarilla Miika

Miika työskenteli Ensitreffit alttarilla -kuvausten aikana autokorjaamolla työnjohtajana. Autot ovat edelleen miehen intohimo. Kuva: MTV3


Miika etsi puolisoa Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa v. 2021 ja meni naimisiin Tuulan kanssa. Rakkaus ei kuitenkaan syttynyt ja pari lähti eri teille. Tätä nykyä Miika elää parisuhteessa ja perheessä on pieni vauvakin, sillä Miika sai kumppaninsa kanssa lapsen tänä syksynä.


Nyt Miika on antanut haastattelun Mieli ry:n julkaisussa, jossa hän kertoo kokemastaan kiusaamisesta elämänsä aikana ja Ensitreffit alttarilla -ohjelman myötä.


Kiusaaminen jatkui koko kouluajan. Alakoulussa Miikan kokema kiusaaminen oli enimmäkseen yleistä haukkumista ja syrjimistä, mutta välillä oli myös fyysisiä yhteenottoja. Häntä mm. hakattiin lumilapiolla ja jätettiin yksin hankeen makaamaan. Miika kertoo olleensa vielä lukioikäisenä yksinäinen, kun muutamat hyvät kaverit menivät ammattikouluun.


Ensitreffit alttarilla Miika

Miika ja Tuula häävalssin pyörteissä Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Ensitreffit alttarilla -osallistumisen aikana ja sen jälkeen Miika työskenteli autokorjaamon työnjohtajana, mikä oli henkisesti raskasta. Myös ohjelman myötä tullut palaute oli raskasta ja somevyöry yllätti Miikan. Palaute oli niin rankkaa.

-Luin minusta kirjoitettuja juttuja ja ruoskin itseäni niiden perusteella. Vaikka olin tietyllä tavalla varautunut, niin kyllä somepalautteen synkkyys ja laajuus oli yllätys. Se, ettei se koskenut vain minua, vaan myös perhettä, lähiystäviä ja ihan olemattomiakin juttuja, Miika kertoo haastattelussa.


Ahdistus nousi, eikä Miika saanut nukuttua. Parin kuukauden ajan hän jaksoi muutaman tunnin yöunilla, kunnes toimintakyky petti.

-Kroppa väsähti ja hakeuduin työterveyteen. Sain sitä kautta apua ensin unettomuuden hoitoon, sitten muuhun jaksamiseen.


Miika kertoo julkaisussa käyneensä tapaamassa psykologia ja terapeuttia, jonka kanssa hän kävi keskusteluja omista kokemuksistaan ja ajatuksistaan. Miika kertoo, että olisi pitänyt hakea apua jo paljon aikaisemmin, mutta hän piti avun hakemista leimaavana.

-En oikein ymmärrä miksi. Ja nyt, kun jälkikäteen olen kertonut avoimesti käyneeni terapiassa, niin ihmiset ovat pitäneet minua vaan rohkeana, kun olen uskaltanut lähteä hakemaan apua.


Ensitreffit alttarilla Miika

Ensitreffit alttarilla ohjelmassa saimme tutustua myös Miikan australianpaimenkoira Kyloon. Kuva: MTV3


Kun Miika sai vihdoin mentyä juttelemaan ulkopuolisen kanssa, olo alkoi helpottaa. Hän haluaa sanoa kaikille kiusatuksi joutuneille, että kannattaa puhua heti rohkeasti, vaikka keskusteleminen ja avautuminen tuntuisikin pelottavalta.


Kiusaajia Miika haluaa muistuttaa, että kiusaaminen ei ole missään tilanteessa oikein ja se jättää arvet usein kaikille osapuolille.


MIELI ry:n Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa joka päivä numerossa 09 2525 0111. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömästi ja luottamuksellisesti.


Lue myös: Toivottu vauva! Ensitreffit alttarilla Miika isäksi: "Suuri unelmani omasta perheestä on viimein..."


Lue myös: Ensitreffit alttarilla: Pauliina ei ihan syty Matin järkkäämistä unelmatreffeistä: "Harmittaa..."


Lue myös: Nyt puhutaan seksistä! Ensitreffit alttarilla Aleksi avoimena: "Kyllä mulle seksi on..."


Ensitreffit alttarilla MTV3 ja MTV Katsomo

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Mieli ry

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»