Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Marita Taavitsainen ja Jari Sillanpää kruunattiin yhtä aikaa - Siitä on tänä vuonna jo 25-vuotta!

Marita Taavitsainen ponkaisi pystymetsästä tunnetuksi, kun hän voitti Tangomarkkinat v. 1995.

26.2.2020 klo 7:00

Marita Taavitsainen

Marita Taavitsainen on tangokuningatar, hänet on palkittu myös Vuoden naissolistin Emma-palkinnolla ja ollut ehdolla Iskelmä Finlandian saajaksi. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Marita Taavitsainen on kuulunut suomalaisten naisartistien tähtikaartiin jo reilun kahdenkymmenen vuoden ajan. Oliko laulajan ammatti sinulle itsestäänselvyys?

- Olin kova laulamaan lapsesta pitäen. Mutta olin nuorena ihme kyllä järkevä ja ajattelin, että onhan se kiva harrastus, mutta eihän sitä työkseen voi tehdä.


- Kävin oppisopimuskoulutuksella kampaajaksi 16-vuotiaana, kun en päässyt ammattikouluun. Kävelin sitten lähikampaamoon ja määrätietoisesti hankin itselleni paikan, Taavitsainen valottaa nuoruutensa urasuunnitelmia."Järkevät" ammatinvalintasuunnitelmat kariutuivat, kun Taavitsainen kruunattiin tangokuningattareksi ja Jari Sillanpää tangokuninkaaksi v. 1995. Siitä alkoi kummallekin artistille varsinainen nousukiito.


Taavitsaisen Syksyn Sävel -voitto v. 98 laajensi kuulijakuntaa tangokansan ulkopuolelle ja keikkalavat kutsuivat.


- Kyllä André on kaikista tärkein laulu mulle, se on potenssiin kymmenen verrattuna muihin. Ilman sitä ei saisi tehdä näitä hommia näin paljon, Taavitsainen pohtii voittolaulunsa merkitystä.


- Syksyn sävel toi laulun kautta tunnettavuuden ja tunnettu laulu on erittäin tärkeää. Tärkeämpää kuin pelkän kilpailun voittaminen, on se, että ihminen yhdistetään lauluun, jota halutaan kuunnella ja jota rakastetaan, ja jonka mukana lauletaan keikoilla.


Marita Taavitsainen

Marita Taavitsainen täytti viime vuonna pyöreät 50-vuotta ja on elämänsä keikkaiskussa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Taavitsaisella on kaksi alakouluikäistä tyttöä. Jos lapset haluaisivat lähteä artistin uralle, miten suhtautuisit?

- Toinen lapsi on musiikkiluokalla ja laulaa koko ajan. Mutta olen enemmän sillä kannalla, että se on tärkeintä, mitä lapsi itse haluaa. En halua pakottaa, enkä voi pakottaa, että lapset alkaisivat musisoimaan ammatillisesti.


- Olen itse saanut musiikista paljon. Nuorena oli leirit, kuorojutut ja esiintymismatkat, ne oli hienoja kokemuksia. Itse en urheillut, enkä ollut sportti-spurtti, kun musiikki vei voiton. Kaikkea vähän, ei tarvitse tulla huippu-urheilijoita, eikä ammattisoittajaa tai -laulajaa. Tehköön sitä, mistä tykkäävät, Taavitsainen toteaa lastensa tulevaisuudesta.


Entä laulajattaren omat unelmat ja tulevaisuus?

- Kaikkea kivaa haluan tehdä, otan kermat päältä! Mutta oikeasti kyllä teen paljon töitä ja olen ihan ahkerakin. Ihan hyvä ihminen olen, Taavitsainen naurahtaa.


Tangomarkkinat finaali la 11.7. Alfa-TV:ssä.

Katso kaikki ohjelmatiedot Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat