Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Laulajalegenda Paula Koivuniemi sai vihdoin taiteilijaeläkkeen - Reilusti alle vanhuuseläkkeen!

Taiteen edistämiskeskus jakoi taiteilijaeläkkeitä maaliskuussa 2023. Taiteilijaeläkkeiden saajista uutisoi Helsingin Sanomat.

22.3.2023 klo 9:45

Paula Koivuniemi

Paula Koivuniemi on yksi Suomen iskelmätaivaan legendaarisimmista tähdistä. Laulajatar on ollut suomalaisten kestosuosikki 1960-luvulta alkaen. Kuva: PKK-Viihde ky


Taiteen edistämiskeskus Taike on päättänyt vuoden 2023 alusta alkavista ylimääräisistä taiteilijaeläkkeistä. Yksi taiteilijaeläkkeen saajista on keikkailun jättänyt ja pitkän uran suomalaisen iskelmämusiikin äärellä tehnyt laulajalegenda Paula Koivuniemi, 75.


Viime joulukuussa Koivuniemi palkittiin Pro Finlandia -mitalilla ja hän sai tasavallan presidentiltä kutsun Linnan juhliin.


Paula Koivuniemi sai Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitalin Suomen itsenäisyyspäivänä v. 2022. Kuva Koivuniemen Instagram-tililtä Linnan juhlista.Ylimääräinen taiteilijaeläke voidaan myöntää yli 60-vuotiaalle taiteilijalle tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta luovana tai esittävänä taiteilijana. Päätökset perustuvat arvioon hakijoiden taiteellisesta toiminnasta sekä tietoon hakijoiden eläketulosta ja muista pysyvistä tuloista.


Ylimääräisen taiteilijaeläkkeen saa 62 taiteilijaa. Helsingin Sanomat nimesi taiteilijaeläkkeen saajia ja mukana oli Koivuniemen lisäksi mm. muusikko ja lauluntekijä Petri Tiili (Pelle Miljoona) sekä kirjailijat Raija Oranen ja Pirjo Hassinen.


Vuoden 2023 alusta ylimääräisen taiteilijaeläkkeen määrä on 1 515,94 euroa kuukaudessa. Eläketurvakeskuksen mukaan keskimääräinen vanhuuseläke oli 1 869 euroa kuukaudessa vuonna 2021.


Vuonna 2022 taiteilijaeläke myönnettiin muusikoista mm. Ilkka ”Danny” Lipsaselle, Sami Hurmerinnalle, Kikka Laitiselle ja Sakari Kuosmaselle.


Taiteilijaeläkkeiden saajista uutisoi Helsingin Sanomat.


Lue myös: Paula Koivuniemi, 75, palasi julkisuuteen - Tältä hän näyttää nyt - Iskelmän Grand old lady ei petä!


Lue myös: Harvinaista herkkua: Paula Koivuniemi, 75, poseeraa uudessa kuvassa - Rakas ystävä mukana


Lue myös: Paula Koivuniemi sai kutsun Linnan juhliin - Iskelmätähti MTV Uutisille: "Sehän on aina kunnia-asia"


Katso tv-ohjelmien ajat Telsu.fi


Lähde: hs.fi, Eläketurvakeskus

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»