Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Kiti Kokkonen yllättää suosikkihahmon taustoilla: "Alkoholismia, rikollisuutta, eikä kellään ole..."

Kiti Kokkonen on hulvaton Tanhupallo, joka katsoo asioita lapsen näkökulmasta, eikä pahemmin suodata sanomisiaan.

20.11.2021 klo 10:00

Tanhupallon oma ohjelma

Kiti Kokkonen on nähty viime vuosina tv:ssä mm. Suurmestari-viihdeohjelmassa, Tanssii Tähtien Kanssa -kisassa ja Kuutamolla-ohjelmassa. Kuva: MTV3


Kiti Kokkonen on monipuolinen taiteilija: näyttelijä, komedienne ja Suomen Komediateatterin taiteellinen johtaja. Hänen rakastetuin hahmo on Tanhupallo, joka syntyi vuonna 2018 Putous-ohjelmassa. Tanhupallosta on kasvanut ilmiö, josta tykkäävät lapset ja aikuiset.


Kokkonen pohtii Tanhupallon suosiota ja olemusta:

-Aika vähissä on ne ihmiset, jotka ei lapsista tai eläimistä pidä. Suhtaudun hahmoon hyvin vakavasti. Tuon Tanhupallon avulla esiin sen, miten meillä kaikilla ihmisillä on omat haasteemme, jokaisessa suvussa on alkoholismia, rikollisuutta, eikä kellään ole elämä pelkkää menestystä. Voihan sekin olla yksi syy suosioon, että tekee näkyväksi, millaista ihmisten elämä maapallolla on.


Lue myös: Oi! Kiti Kokkonen paljastaa Olli-rakkaastaan: “Parisuhteen lisäksi on tällainen bonus!”


Tanhupallon oma ohjelma

Tanhupallo kertoo omista ja ympäröivän maailman asioista, kuten on ne itse kokenut – ilman suodatinta. Kuva: MTV3


Tanhupallo todellakin koskettaa ja Kokkonen on saanut palautetta katsojilta runsain mitoin:

- Olen saanut paljon palautetta, että Tanhupallo itkettää ja naurattaa. Olen itsekin aika melodramaattinen ihminen. Jos ajattelee lapsia, niin heihin liittyy tietty haikeus, kun heillä on kaikki vielä edessä, komedienne arvioi.


Tanhupallo ja Karvamato ovat seikkailleet myös tv:n ulkopuolella. Yksi koskettava tapahtuma nähtiin, kun Keravalla Sompion koulussa adoptoitiin yksi Karvamadon vauva.


- Se oli niin ihanaa, ihan itkin. Tämä on parasta kiitosta, Kokkonen iloitsee.


Pieni karvavauva sai nimen Karvis Pallonen. Karvis Pallonen on tuonut runsaasti iloa ja sitä on hoidettu huolella. Pallosen kautta oppilaat ovat oppineet myös huolenpitoa ja empaattisuutta sekä muita tärkeitä tunnetaitoja.Tanhupallon oma ohjelma

Tanhupallon omassa ohjelmassa on ollut vieraana koko joukko suomalaisia tähtinimiä, kuten Vesa-Matti Loiri, Maaret Kallio ja Satu Silvo. Kuva: MTV3


Mutta mistä ihmeestä Karvamato ja Karvapallo ovat oikein peräisin? Kiti Kokkonen paljastaa:

- Originaalit Karvapallot on mun isoäidin karvahatusta, siis muun isän Ere Kokkosen äidin Elma-mummin karvahatusta. Karvamato on Titta-äidin Maija-mummin hatusta. Molemmat on edesmenneitä, mutta molempien mummien karvahatut elää Tanhupallon elämässä.


Lue myös: Oho! 76-vuotias Vesa-Matti Loiri harvinaisessa tv-esiintymisessä - Saa terapiaa Tanhupallolta!


Tanhupallon oma ohjelma MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»