Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Elokuvat

Kikka oli seksipommi - Kikka kiihdytti ja viihdytti suomijuntteja - Kikka! on leffa seksisymbolista

Kikka! elokuva avaa herkän taiteilijan sielunelämää. Näyttelijä Sara Melleri on leffan pääroolissa.

5.2.2021 klo 14:50

Kikka!

Sara Melleri näyttelee Kikka samannimisessä elokuvassa. Kuva: Marica Rosengård / Elokuvayhtiö Komeetta


Kikka eli Kirsi Sirén (1964-2005) oli yksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista ja suosittu viihdyttäjä. Kikka tuli tunnetuksi seksipommi-imagostaan ja vihjailevia sanoituksia sisältäneistä iskelmistään. Meno oli vauhdikasta ja matka vei Syksyn sävelestä Euroviisukarsintoihin, torille ja tv-ruutuun.Tamperelaistyttö nousi nopeasti koko kansan tietoisuuteen, hän lauloi seksistä energisesti ja vapautuneesti. Kikalla oli poikkeuksellisen vahva fanijoukko ja itse asiassa koko Suomen kansalla tuntui olevan jonkinlainen suhde häneen artistina. Kikka halusi tuottaa hyvää mieltä ja saada ihmiset pitämään hauskaa. Hänen uransa oli ennennäkemätöntä nousukiitoa, minkä mahdollistivat musiikkivideot ja musiikkiohjelmat tv:ssä.


Kikan tunnetuimpia hittejä Sukkula Venukseen, Mä haluun viihdyttää, Tartu tiukasti hanuriin ja Apinamies. Laulujen kirjoittajana oli aluksi Juha ”Watt” Vainio, myöhemmin tämän poika Ilkka Vainio ja säveltäjänä toimi Veikko Samuli. Juha Vainio ja Samuli käyttivät salanimiä Kirsi Sunila (Vainio) ja Inari Katramo (Samuli).


Kikan sanotaan olleen kunnianhimoinen, mutta hyvin herkkä. Hän rakasti lapsia ja eläimiä sekä ihaili Marilyniä ja Madonnaa.


Kikka!

Kikka pukeutui näyttävästi: hän korosti seksuaalisuuttaan iloisessa, positiivisessa hengessä. Myös elokuvassa puvustuksella on merkittävä rooli. Kuva: Marica Rosengård / Elokuvayhtiö Komeetta


Kikka tai pikemminkin Sara Mellerin esittämä hahmo pääsee nyt valkokankaalle elokuvassa Kikka! Se on elokuva laulaja-viihdetaiteilija Kikasta, ihmisistä hänen ympärillään sekä aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. Kikka! kertoo rohkeasta ja vilpittömästä ihmisestä. Se on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.


Kikka!-elokuvan ensi-ilta on alkuvuodesta 2022.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Kikka!Kikka
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat