Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Juice Leskinen täyttäisi 70-vuotta - Taiteilija-Leskisen kunniaksi tv:stä kaksi harvinaista ohjelmaa

Suomalaisen rock-musiikin guru Juice Leskinen on jättänyt vahvan jäljen suomalaiseen sielunmaisemaan.

19.2.2020 klo 7:00

Juice Leskinen

Taiteilija Leskinen ja tavaramerkki: huivi otsalla. Yle KuvapalveluJuankoskella syntynyt Juhani Juice Leskinen (19.2.1950 - 24.11.2006) oli suomalainen laulaja-lauluntekijä, sanoittaja, runoilija ja kansantaiteilija. Leskinen oli monipuolinen mies, jonka tuotanto on tullut suomalaisille tutuksi lähes äidin maidossa.


Kukapa ei olisi kuullut kappaleita, kuten Jyrki boy, Marilyn, Viidestoista yö, Syksyn sävel, Se oli jautaa, Ei elämästä selviä hengissä, Musta aurinko nousee, Kaksoiselämää ja Norjalainen villapaita.


Juice Leskinen täyttäisi 70 vuotta, jos eläisi. Sen kunniaksi näemme kaksi harvinaista ohjelmaa tv-arkistojen kätköistä.


Juice Leskinen

Juice Leskinen oli suomalainen älykkö ja rock-guru. Yle Kuvapalvelu


Juice Tapsan Tahdeissa

Juicen Leskisen konsertti 9.8.1996. Juice oli liikkeellä isommalla kokoonpanolla ja villitsi varttuneempaa "olkihattuyleisöä" Nokian Tapsan Tahdeissa. Esiintymässä myös mm. Markku Petander, Pantse Syrjä ja Antti Tammilehto.


Yle Teema to 20.2. klo 22.40

Katso uusintojen lähetysajat Telsu.fi


Kulttuuriruutu: Rokkilyriikkaa

Rock ihastuttaa ja vihastuttaa, mutta mitä on sen sanoman ja sanojen taustalla? Kulttuuriruutu-ohjelmassa vuodelta 1987 pohditaan, onko rokkilyriikka runoutta. Juicella on siihenkin vastaus.


Toimittaja Juha Snåren haastateltavina Leskisen lisäksi Tuomari Nurmio sekä Joensuun yliopiston tutkija Stig Söderholm, kirjailija Heikki Turunen sekä WSOY:n kirjallinen johtaja Vilho Viksten.


Yle Teema to 20.2. klo 23.36

Katso uusintojen lähetysajat Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat