Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Jorma Uotinen listaa TTK-suosikit - Muistaa Paula Koivuniemen sanat aina ennen suoraa TTK-showta

Jorma Uotinen on Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari, jonka verbalistiikka ja iskevät arviot ihastuttavat suomalaisia kaudesta kauteen.

26.10.2019 klo 10:00

Tanssii Tähtien Kanssa

Jorma Uotinen on professori ja tanssitaiteilija sekä kerta kaikkiaan mielenkiintoinen persoona. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Jorma Uotinen on olennainen osa Tanssii Tähtien Kanssa -katsomiskokemusta. Tuomari-Uotisen verbalistiikasta ja tarkkasilmäisestä näkemyksestä nautitaan kotikatsomoissa täysin rinnoin ohjelman alusta asti.

- Rakastan sitä ohjelmaa, se on aivan ihana! Ne kehitykset ja oppimisprosessit, jotka siinä tapahtuvat ovat mahtavia. Olen siinä niin kauan mukana kuin vain kelpaan, Uotinen huudahtaa.

- Olen saanut palautetta, että katsojat kyllä tykkää. Toki kaikenlaista palautetta on tullut 11. kauden aikana. Tuomarithan eivät ymmärrä silloin mitään, jos oma suosikki ei pärjää. Ja siihen täytyy olla aina varautunut.Tanssikisassa on nähty upeita heittäytymisiä ja kehitystarinoita vuosien varrella. Onko joku pari tai ihmiset jääneet tanssitaiteilijalle erityisesti mieleen?

- On paljon tosi hienoa hetkiä. Viime kaudella lähtötilanne oli poikkeuksellisen hyvä, kun Hannes Suominen ja Edis Tatli pääsivät finaaliin asti. Heistä näki jo ensimmäisessä jaksossa, että nyt on enemmän kuin tavanomainen. Aikanaan Viivi Pumpanen oli hirveän arka ja ujo ensimmäisissä ohjelmissa ja hän kasvoi ja avautui ja voitti. Mariko kuoriutui kokonaan ja antoi erilaisen naiskuvan itsestään. Myös Raakel Lignell häikäisi, Uotinen listaa suosikkejaan.


Tanssii Tähtien Kanssa

Jorma Uotinen tuomaroi yhdessä Helena Ahti-Hallbergin ja Jukka Haapalaisen kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Kuva: MTV3


Tanssijoille ja opettajille tuomareiden kommentit ovat tärkeitä ja he tuntuvat välillä ottavan ne hyvinkin henkilökohtaisesti. Tuomareiden antamat pisteet vaikuttavat myös parin menestykseen oleellisesti. Oletteko te tuomarit minkä verran tekemisissä harjoitusten aikana parien kanssa?

- Ei oikeastaan olla. On hyvä niin, että katsotaan aina tuoreeltaan suoritukset, se on paras niin. Toki näemme kenraaliharjoituksen ja silloin voi jo miettiä, mihin järjestykseen pareja laittaa. Se on suora ohjelma ja siinä se taika onkin.


Uotisella on vuosikymmenien kokemus esiintyjänä. Kipristeleekö vatsanpohjassa vielä ennen suoraa lähetystä?

- On siinä aina jännitystä ennen kaikkea esiintymistä. Mutta silloin muistelen Paula Koivuniemeä, joka sanoi, että “Aina se jotenki menee.” Jos menee joku lause pieleen, niin sitten se menee, Uotinen muistelee taiteilijakollegan sanoja.


Tanssii Tähtien Kanssa

Jorma Uotinen on tyylin mestari. Kuva: MTV3


Uotinen on kuuluisa letkautuksistaan. Kuuleeko hän niitä arkielämässään useinkin?

- "Ei huonoa" kuulen joka päivä, kyllä sitä kuulee pienistä lapsista lähtien. Se tuntuu ihan mukavalta, se on harmiton juttu, ei se minua häiritse. Sehän on hauskaa, jos jättää jonkun tällaisen sloganin ihmisille. En ole viime ohjelmissa sitä enää käyttänyt. Mutta se on jäänyt elämään. En tiedä, kannattaako sitä enää uudelleen tuoda.

- Jos löytyy uusi slogan, niin sitten löytyy ja jos ei löydy, ei löydy. En ala tietoisesti rakentamaan sitä, että nyt pitää saada uusi fraasi, joka saadaan suomalaisten suuhun.


Tanssii Tähtien Kanssa MTV3:lla su klo 19.30

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat