Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ilouutinen Vallan linnake -faneille: Suosikkisarja saa yllättäen jatkoa - Pääosassa kaksi tuttua!

Tanskan politiikkaan, poliitikkoihin ja ihmisiin politiikan ympärillä kietoutuvan sarjan uusi kausi julkaistaan v. 2022.

29.4.2020 klo 17:55

Vallan linnake

Tv-sarja Vallan Linnake nosti tanskalaisnäyttelijä Sidse Babett Knudsenin maailmanmaineeseen. Hän on näytellyt myös suomalaisessa Ikitie-elokuvassa. Kuva: Yle


Tanskalainen suosikkidraamasarja Borgen eli Vallan linnake jatkuu uusin jaksoin. Tanskan yleisradioyhtiö DR ilmoittaa tilanneensa sarjasta uuden neljännen kauden, joka on määrä julkaista vuonna 2022.Sarja alkoi vuonna 2010 ja se lopetettiin kolmanteen kauteen vuonna 2013. Kuvitteellisesta Tanskan pääministeristä Birgitte Nyborgista ja eri puolueita edustavien poliitikkojen toiminnasta kertonut sarja ampaisi maailmanlaajuiseen suosioon.


Kansainvälinen menestys yllätti Tanskan yleisradioyhtiön, sillä sarjan ei etukäteen uskottu kiinnostavan juuri ketään Skandinavian ulkopuolella. Suomessa sarjaa on esitetty Ylen kanavilla.


Vallan linnake

Birgitte Hjort Sørensen näyttelee ripeää toimittajaa ja PR-vastaavaa Katrine Fønsmarkia myös tulevalla kaudella. Kuva: Yle


DR:n mukaan pääosaa esittänyt Sidse Babett Knudsen palaa rooliinsa neloskaudella. Myös toinen keskeinen hahmo, Birgitte Hjort Sørensenin näyttelemä toimittaja Katrine Fønsmark on mukana.


DR paljastaa, että uusissa jaksoissa Birgitte Nyborg on juuri noussut ulkoministeriksi oltuaan pitkään oppositiossa. Uuden kauden kahdeksassa jaksossa haastetuiksi joutuvat ennakkotietojen mukaan niin Nyborgin asema hallituksessa kuin Tanskan suhde läheisiin liittolaisiinsa.


Lähde: Yle

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Vallan linnake
Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat