Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Ilkka Villi: Olen Sorjosessa straight-cop - kysyn ne kysymykset, jotka katsoja kysyisi

Huumehöyryistä ja rikollista materiaalia tulee etsittyä googlettamalla.

5.11.2018 klo 19:56

Sorjonen

Ilkka Villi on Sorjosessa peruspoliisi Niko Uusitalo, mutta rikokset ovat kaukana perusrikoksista. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki.


Ilkka Villillä on sarjassa ristiriitainen kollega, Kari Sorjonen.

- Sorjosen Kari (Ville Virtanen) on kompeksinen, huippuälykäs hahmo. Niko on se tyyppi, joka kysyy ne kysymykset, jotka katsoja kysyisi. Että mitä tämä nyt tarkoittaa ja miten tämä menee? Sorjonen saa tilaisuutensa loistaa ja kertoa, miten hän on kaiken päätellyt, Villi valottaa.


Villillä on plakkarissa useita poliisin rooleja, hän on näytellyt poliisia mm. Aallonmurtajassa.

- Kyllä mulle on muodostunut jokin käsitys peruspoliisin työstä, toki paljon tehdään käsikirjoituksen ehdoilla. Google laulaa aika paljon kuvauksissa. Jos joku katsoisi selailuhistoriaani, se voisi olla aika mielenkiintoista. Huumehöyryistä ja rikollista materiaalia tulee etsittyä ja selvitettyä, mitä tuomioita mistäkin saa. On tärkeää tietää, mistä puhuu, Villi analysoi.


Sorjonen

Niko Uusitalolla (Ilkka Villi) on Sorjosessa aikamoiset kollegat: Kari Sorjonen (Ville Virtanen) ja Lena (Anu Sinisalo). Kuva:Yle Kuvapalvelu, Fisher King.


- En ota vinkkejä jenkkisarjoista, enkä muistakaan rikossarjoista. Lukemalla ja kirjoista saa enemmän matskua itselle ja pääsee sisäiseen maailmaan. Muu valmistautuminen, koulutus ja tiedonhankinta auttavat saamaan oman paketin kasaan.


Myös poliisin kädentaitoja on harjoiteltu.

- On ollut aseenkäsittelykoulutusta, kiinniottotilanteiden harjoittelua ja on treenattu, miten taloon mennään sisälle järkevästi ja totuudenmukaisesti. On tärkeää, että kaikki näyttää aidolta. Myös näyttelijän tulee näyttää rennolta, eikä pakotetulta. Siitä tulee illuusio, että on kokenut hommassa ja tietää mitä tekee.


Sorjonen YLE TV1:ssä sunnuntaisin klo 21.05.

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat