Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Huumetaustainen Tiina, 34, ei tule selvin päin edes vankilaan - Tuomiosta tulee rankin ikinä

Linna-sarja seuraa vankien elämää Suomen ainoassa suljetussa naisvankilassa.

18.3.2022 klo 7:00

Linna

Päihdetaustainen Tiina istuu vankilassa rikoksista, jotka hän teki jo useita vuosia sitten. Kuva: Yle


Linna on dokumentaarinen sarja naisvangeista uudessa ja Suomen ainoassa suljetussa naisvankilassa Hämeenlinnassa. Tämä "älyvankila" avattiin koronan keskellä loppuvuodesta 2020.


Lue myös: Lilja, 31, on yksi Suomen vaarallisimmista naisista: Istuu elinkautista ja tekee lukio-opintoja


Vasta-avioitunut Tiina, 34, saapuu suorittamaan neljättä tuomiotaan - lyhyttä "saunareissua". Hän kertoo saaneensa kahdeksan kuukautta tuomiota, josta istuu kaksi kolmasosaa. Tiinan laskelmien mukaan istumista on noin puoli vuotta.


Tiinaa saattelee vankilaan aviomies ja miehen ystävä. Tiina on tuore vaimo, sillä hän on mennyt naimisiin juuri ennen vankilakeikkaa. Sarjassa hän paljastaa olleensa päihtyneenä vankilaan tullessaan ja sen huomaa myös tv-katsoja Tiinan sekavasta käytöksestä.


Linna

Tiina on tuore vaimo, jolta jäi koira, mies ja lapset siviiliin. Tässä Tiina omassa sellissään tekemässä videota. Kuva: Yle


Tiina pääsee uutukaiseen vankilaan, jossa mm. vangeilla on omat sellit suihkulla ja wc:llä. Uudet, toimivat tilat eivät kuitenkaan auta Tiinan vankilakokemusta. Tuomiosta tulee Tiinalle rankin ikinä.


Osan päästään kaljuksi ajanut Tiina käy läpi rankkaa päihdemenneisyyttään ja rikoksia. Tiina on saanut maksaa kalliit lunnat valitsemastaan elämäntavasta. Lapset ovat joutuneet kasvamaan ilman Tiinaa, mutta vielä olisi mahdollista olla oikea äiti edes yhdelle lapsista.


Linna

Mirella istuu tuomiota Hämeenlinnan uudessa vankilassa, tässä Mirella omalla sängyllään keltaiseksi maalatussa sellissään uudessa älyvankilassa. Kuva: Yle


Lue myös: Vankilassa rötöstelyistä istuva Mirella, 24, tilittää: "Jos tekee jekkuu, pitää kestää kakkuu"


Uusi Hämeenlinnan vankila on kansainvälisestikin maailman moderneimpia. Sen tarkoitus ei ole olla pelkkä rangaistuslaitos, vaan sen tehtävänä on tarjota eväitä rikoksettomaan elämään vankeusajan jälkeen. Sarjassa seurataan vankien ja henkilökunnan arkea lähes vuoden ajan muuttopäivistä lähtien.


Linna to Yle TV1 klo 20.00 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: LinnaLinna Tiina
Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»