Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Huumeet jättänyt Reino Nordin ei käytä edes alkoholia: "En mä päivääkään vaihtaisi pois, mutta..."

Reino Nordin on monipuolinen taiteilija: muusikko, laulaja ja näyttelijä.

23.10.2020 klo 7:00

Vain elämää

Reino Nordin voitti uransa ensimmäisen Emma-palkinnon Antaudun-kappaleella, joka on yksi kaikkien aikojen striimatuimmista kotimaisista kappaleista. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Muusikko-näyttelijä Reino Nordin on tunnettu siitä, että hän ei ole koskaan silotellut sanojaan tai tekemisiään. Reino and The Rhinos kokoonpano viihdytti vuosia ja saavutti uskollisen yleisön.


Soolouran myötä Nordin on noussut kotimaisten artistien tähtikaartiin, mistä kertovat lukuisat kulta- ja platinalevyt mm. kappaleista Antaudun, Kato mua silmiin ja Kyynelten virta.


Nordin on kertonut avoimesti päihderiippuvuudestaan. Hän on saanut huumausaineiden käyttörikoksista myös tuomioita sakkorangaistuksina.Reino Nordin kertoo Vain elämää -ohjelmassa, kuinka Antaudun-kappaleen tekeminen mullisti hänen elämänsä.


-Se on jokaisen rakkauden sotilaan kansallislaulu. Siitä tuli niin iso, että munkin piti kasvaa. Se on musta kaunista. Siihen aikaan mun elämänhallinta oli aivan päin helvettiä. Uskon jonkinlaiseen johdatukseen, sen kappaleen avulla on korjattu tätä elämää aika paljon, Nordin kertoo.


Vain elämää

Reino Nordin tulee taiteilijasuvusta. Hänen vanhempansa ovat kuvanveistäjä Antti Nordin ja lavastaja Metti Nordin, sisko on muusikko Siiri Nordin. Taiteilija Outi Heiskanen on Nordinin isoäiti. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Artisti murtuu kyyneliin muistellessaan vaikeita aikoja ja päihderiippuvuutta.


-Oon kolme vuotta ollut täysin raitis. En mä päivääkään vaihtaisi pois, mutta nyt kun mä katon maailmaa ja itseäni ja ihmisiäni, en mä ikinä enää sumentaisi tätä timanttia, mikä mun aivoissani välkkyy, Nordin saa kerrottua.


Reino Nordin on naimisissa arkkitehti Maria Nordinin kanssa, ja heillä on kolme yhteistä lasta Reina, Luna ja Fidel. Reinolla on lisäksi yksi lapsi aiemmasta suhteestaan. Tässä Nordinin Instagramissa jakama kuva vaimonsa kanssa heidän silkkihääpäivänään.Suurimpana vaikuttimena raittiuteen oli Reino Nordinin oma perhe.


-Se oli se rakkaus sieltä sisältä, joka tuli ja otti mua munista kiinni ja sanoi, että nyt tämä pitää fiksata. Tässä on tämä perhe, pidä näistä kiinni, nyt sun pitää olla se sotilas siinä.


-En ole koskaan halunnut olla mikään räyhäävä mulkku tai idiootti. Olen yrittänyt pitää huolta perheestäni, lapsistani ja asioistani. Olen tiennyt sen kaiken paskan läpi, että joku päivä tämä kääntyy hyväksi vielä ja joku päivä saan sanoa, kuka mä oikeesti oon.


Vain elämää on Nelosen tuotantoa.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: Ruutu.fi, IL
Juttu on suosikkiuusinta ja julkaistu ekan kerran 10/2020.

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat