Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

Cheek oli menestynein, mutta ehkä myös vihatuin - Antti Holma loistaa Veljeni vartija -tv-leffassa

Cheek-elämäkerrallisen draamaelokuva tulee tv:stä. Pääosassa huikean kaksoisroolin Jerenä ja Jarena tekevä Antti Holma.

18.11.2023 klo 7:45

Veljeni vartija

Photo credit: Helsinki-filmi


Jussi-palkittu Veljeni vartija kertoo räp-artisti Cheekin elämäntarinan. Cheek täytti kaksi stadionillista hetkessä. Hän rikkoi kaikki mahdolliset ennätykset levymyynnissä ja keikoissa Suomessa.


Cheekin kasvoilla myytiin lehtiä ja tuotettiin televisio-ohjelmia. Cheekin fanit ja inhoajat suhtautuvat artistiin intohimoisesti - häntä rakastetaan tai vihataan.


Veljeni vartija

Jare (Antti Holma) räppää. Photo credit: Helsinki-filmi / Veljeni vartija -elokuva


Joulukuussa 1981 syntyneet Jare ja Jere Tiihonen kasvoivat Lahdessa. Jengikiistat ja rikollisuus värittävät koko kaupungin tuntemien kaksosveljesten nuoruutta.


Jaren ura räppärinä sai alkunsa jo lahtelaisissa keikkapaikoissa teini-ikäisenä. Jere-veli on perheenisä, joka on työskennellyt hierojana ja ovimiehenä. Kilpaileminen vapaaottelijana on vienyt Jeren muun muassa Gladiaattorit-televisiosarjaan. Hänet on nähty tv:ssä myös Trauma-ohjelman juontajana.


Veljeni vartija

Onko tukka hyvin ja näkyykö kello? Antti Holma Jarena. Photo credit: Helsinki-filmi / Veljeni vartija -elokuva


Veljeni vartija

Vasemmalta alkaen Vilhelmi Masanen (teini-Jere), Eemeli Masanen (teini-Jare), Jare Tiihonen, Antti Holma, Jere Tiihonen, Julius Liukkonen (lapsi-Jere), Niklas Liukkonen (lapsi-Jare). Kuva: Simón Bergman


Mitä ovat ne totuuden hetket ja käänteentekevät päätökset, jotka ovat tehneet toisesta perheenisän ja toisesta menestyneen supertähden?


Leffassa Jare ja Jere Tiihosta esittää Antti Holma, joka kuuluu kotimaisten näyttelijöiden kirkkaimpaan kärkeen. Holma on ansioitunut myös teatterilavoilla sekä käsikirjoittajana. Holma on tullut tutuksi mm. Putous-, Antti Holma Show- ja Antti Holma ja maastamuuttajat -ohjelmista sekä Haluatko miljönääriksi? tietovisasta.


Leffan muissa rooleissa nähdään kaksosten äitinä Anna-Leena Härkönen, isänä Kai Lehtinen, Armi Toivanen, Saga Sarkola, ja Alina Tomnikov.


Veljeni vartija -elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut JP Siili.


Katso leffan ohjelma-ajat Telsu.fi


Lähde: Filmikamari, Helsinki-filmi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»