Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

BB-Pekka paljastaa ADHD-taustansa: "Äiti huomasi jo ihan pienenä, että pojalla on enemmän virtaa"

Big Brother -talossa ja somessa on riittänyt puhetta Pekasta ja hänen käytöstään on arvosteltu.

5.10.2021 klo 12:30

Big Brother

Puhelias Pekka viihtyy huomion keskipisteenä. Hän voittanut muutama vuosi takaperin jopa säästä puhumisen MM-tittelin. Kuva: Nelonen


Yksi Big Brotherin ennakkosuosikeista on ollut Pekka, levoton sielu ja puhelias kaveri. BB-talossa kritiikkiä on herättänyt Pekan impulsiivinen käytös ja sitä on spekuloitu. Pekka huutaa muiden päälle ja heittelee välillä omalaatuisia kommentteja.


Syynä tähän voi olla ADHD, josta Pekka ei ole talossa puhunut, vaikka muuten puhetta riittääkin.


Nykyisin ensihoitajana työskentelevä mies avautui podcastissa elämästään ADHD:n kanssa ja kuinka häntä yritetty ikänsä muuttaa "normaaliksi" onnistumatta. Podcast on tehty Pekan opiskellessa ensihoitajaksi.


-Äiti on erityisopettaja ja huomasi jo ihan pienenä, että pojalla on vähän enemmän virtaa ja vauhtia kuin muilla. Ja niinhän siinä tosiaan kävi, että ADHD-diagnoosia ei koskaan otettu ihan sen takia, että äiti halusi, ettei se vaikuta tuleviin ammatteihin tai kouluun pääsemisiin, Pekka kertoo lapsuudestaan vilkkaana lapsena.


-Äiti ei lähinnä halunnut lääkehoitoa, koska hän näki, ettei siihen ollut tarvetta. Töissä hän näki ihmisiä, joilla oli siihen tarve. Hän näki, että mut pystyy sopivalla kurilla ja rakkaudella kasvattamaan ilman lääkkeitä, Pekka kertoo podcastissa.


Big Brother


Pekka ja Melody ns. äimän käkinä. Kuva: Nelonen


Myös koulutaipaleelle alettiin laittaa kapuloita rattaisiin asiantuntijan puolesta. Näin Pekka kertoo koulun aloituksesta:

-Koulupsykologi arvioi, että pystynkö menemään peruskouluun, niin sieltä tuli suora tuomio: mukautetun opetussuunnitelman mukaan opiskeltava. Tämä poika ei tule varsinkaan matematiikassa pärjäämään ja kuvaamataidolliset lahjat on tosi huonot. Ei tule pärjäämään normaalin opetussuunnitelman mukaisessa koulussa.


Big Brother


Big Brother -ihmettelyissä Lasse, Sanni, Melody ja Pekka. Kuva: Nelonen


Pekka pärjäsi kuitenkin koulussa kohtuullisesti, tosin ongelmiakin riitti. Koko peruskoulun ykkösestä ysiluokkaan Pekan joutui keskusteluun, jossa käytiin joka vuosi läpi samat asiat. Tapaamisessa olivat mukana rehtori, opettajat, koulukuraattori ja vanhemmat.

-Olin ns. hölmöillyt koulussa, en ollut kuunnellut, puhuin päälle, tein älyttömiä tempauksia.


Pekka päätti joka vuosi, ettei joudu enää puhutteluun, mutta joutui joka vuosi, kun mopo lähti keulimaan. Pekka kävi kuitenkin koulut normisti ja opiskeli ensihoitajaksi.


Big Brother


Pekka on BB-talon ulkopuolella ensihoitaja ADHD:sta huolimatta - tai ehkä juuri siitä syystä. Kuva: Nelonen


Podcastissa Pekka kertoo saaneensa työssään ensihoitajana pikemminkin lämmintä palautetta potilailtaan. On kehuttu persoonalliseksi ja omalla tyylillä menijäksi. Työyhteisöissä Pekka on ollut pidetty, vaikka välillä lähteekin vähän laukalle.

-Tykkään työstäni tosi paljon ja se on todella tarkkaa. Huomaan asioita, joita moni ei heti hoksaa, mutta se on taas ADHD:n vahvuus. Näen tilanteet eri tavalla ADHD:n ansiosta.


Big Brother Suomi Nelosella ja Ruudussa.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fiLähde: Ensihoidon ja pelastustyönCast / Spotify

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»