Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Babylon Berlin - Saksan kaikkien aikojen kallein draamasarja alkaa

UUSI SARJA: Saksalais-itävaltalainen suurtuotanto ei kalpene brittitv-draamalle.

10.11.2018 klo 11:30

Babylon Berlin

Sykkivässä metropolissa koetaan ylenpalttista ja nautintoja hakevaa yöelämää, mutta samalla köyhyys ja työttömyys kasvavat. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Babylon Berlin (16) kuvaa natsien valtaannousuun johtaneita poliittisia ja yhteiskunnallisia oloja kuohuvalla 1920-luvulla. Sarjan päähenkilö ensimmäisen maailmansodan traumoista osansa saanut nuori rikoskomisario Gereon Rath (Volker Bruch), joka saa komennuksen Kölnistä Berliiniin.


Rikoskomisarion tie vie moniulotteiseen suurkaupunkiin ja sen kokemuksia tarjoavaan runsaudensarveen. Hän hyppää heti altaan syvään päähän. Pornofilmien tuottajan kortteeriin tehdään poliisi-isku, mikä sopii Rathille oivallisesti - hänellä on nimittäin salainen tehtävä. Mutta tietääkö hän itsekään komennuksestaan tarpeeksi?


Babylon Berlin

Rikoskomisario Gereon Rath (Volker Bruch) joutuu osittain tahtomattaan mukaan suurkaupungin kuohuntaan. Kuva: Yle Kuvapalvelu.


Sarjassa vahvassa roolissa on itse Berliinin kaupunki, värikäs ja kuohuva suurkaupunki sekä sen todelliset tapahtumat: nouseva poliittinen ääriajattelu, rohkea ja kokeileva taide-elämä, naisten vapautuminen, huumeiden ja hypnoosin käyttö hoitomuotona sekä rikollisuus. Berliini on ihmismagneetti ja todellinen kansojen sulatusuuni, mistä syntyy myös ongelmia.


Babylon Berlin perustuu Volker Kutscherin suosittuun dekkarisarjaan, joka kuvaa rikostarinoiden rinnalla Saksan yhteiskunnallista muutosta 1920- ja 1930-luvulla.


Käsikirjoitus ja ohjaus: Tom Tykwer, Achim von Borries ja Hendrik Handloegten. Tuotanto: ARD Degeto, Sky, Beta Film, Saksa/Itävalta 2017.


Babylon Berlin (16) Yle TV1 la 10.11. klo 22

Katso ohjelmatiedot Telsu.fi


Lähde: Yle

Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat