Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Baari auki? Laulut oikeasti livenä? A.W. Yrjänä paljastaa Vain elämää -salat: "Jos tulee ongelma..."

A.W. Yrjänä oli mukana Vain elämää -viihdeohjelmassa v. 2023.

16.11.2023 klo 7:55


Vain elämää

A. W. Yrjänä. Kuva: Suomi24 Viihde


A. W. Yrjänä on säveltäjä, sanoittaja, solisti, basisti ja tuottaja. Hän on CMX-yhtyeen perustajajäsen. Vuonna 1985 perustettu legendaarinen yhtye on julkaissut kuusitoista albumia ja neljä kokoelmalevyä, joita on myyty yhteensä yli 450 000 kappaletta.


Yrjänä on rock-legenda. Jännittikö Vain elämää -ohjelmaan osallistuminen?

-Sillä tavalla jännitti, että olen aivan avoimesti ollut tämän ohjelman fani aina. Olen katsonut kaikki jaksot, jos vain olen ollut Suomessa silloin. Kun kuulin, että tällainen kokoonpano olisi tarjolla, lähdin tosi innoissani. On hienoa, kun paikka, ympäristö ja työryhmä muuttuu tv-ohjelmasta ihmisiksi ja paikoiksi.


Miten ohjelmassa kuullut kappaleet oikein valikoituvat esitettäviksi?

-Me kaikki ehdotetaan varalta kolme laulua, koska jollainkin voi olla sama ehdotus. Sitten niistä neuvotellaan. Mähän olen julkaissut semmoiset 460-470 kappaletta ja ajattelin, että herra jumala, toivottavasti kukaan ei joudu perehtymään siihen kaikkeen. Jounilla (Hynynen) on vähän sama tilanne.


-Sain kaikki ehdotukseni läpi. Ehkä se johtui siitä, etten lähtenyt pyytämään niitä isoimpia hittejä. Mulla oli kahden hengen työryhmä, minä ja mun tuottaja Erno Laitinen. Me tehtiin kahdestaan ne sovitukset. Kaikilla artisteilla on omat työryhmät ja sitten Hirvensalmen bändi tekee vielä niistä meidän tekemistä sovituksista versiot.


Vain elämää

A. W. Yrjänä on vahva tulkitsija, tässä stagella Vain elämää -bändin kanssa. Kuva: Petri Aho, Nelonen


Vain elämää -ohjelman esitykset ovat todella laadukkaita. Otetaanko kappaleista montakin ottoa?

-Pitää olla hyvin voimakas syy, että joku kappale otetaan uusiksi. Se voi olla vaikka, että kitarasta katkeaa kieli. Jos tulee ongelma, että laulaa sanan väärin ja se häiritsee artistia, niin sen voi hakea siitä soundcheck-versiosta jälkikäteen. Sitten ei just laiteta siinä kohtaa kuvaa artistin naamasta, televisiohan on huijausta.


Onko yllätykset aitoja vai hiiskuuko tietoa ennakkoon esim. kappaleista ja vieraista?

-Siellä on tiukka aikataulu. Ovenvartijoita on katsomassa, ettei soundcheckiin pääse ulkopuoliset. Ne yllätykset on siis täysin aitoja. Jos joku vierailija tulee yllättäen, niin niiden autot parkkeerataan muualle. Ne kuljetetaan navetan alakertaan, jossa bändi istuu ja jossa on virvokkeita ja syötävää ja mistä näkee, mitä yläkerrassa tapahtuu.


Vain elämää

Vain elämää -jengi syksyllä 2023. Kuva: Suomi24 Viihde


Mitä tapahtuu kuvausten jälkeen, onko baari auki?

-Hirvensalmen Satulinnan baari menee kiinni klo 1, mikä on ihan hyvä juttu! Joinakin iltoina, ehkä yhden kerran, oltiin koko porukalla myöhempään. Siirrettiin aulan baari yläkertaan, koska aulan varrella nukkuu meidän porukkaa. Jounin (Hynynen) kanssa vitsailtiin, että ei ehdi edes dokaa, ihme musahommaa!


Vain elämää -ohjelmassa vanhoina konkareina ovat Anna Puu, Ellinoora, Robin Packalen ja Virve Rosti. Ensikertalaisina musaleirillä musisoivat A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Janna ja Gasellit-yhtyeestä Hätä-Miikka.


Lue myös: Pois risuparta ja pitkä tukka! Jouni Hynynen teki täydellisen muodonmuutoksen - Katso kuvat!


Lue myös: Oho! A.W. Yrjänä rehellisenä "dokaamisesta" Vain elämää -leirillä: "Satulinnan baari..."


Lue myös: Vain elämää: Anna Puu taas mukana! Tekee paljastuksen: "Minulle jäi hieman hampaankoloon, ettei..."


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa.

Katso tv-ohjelma-ajat Telsu.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»