Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Antti Tuisku paljastaa: “Olen jäänyt siihen koukkuun, se on mun Akilleen kantapää” #vainelämää

Antti Tuisku hyppäsi Vain elämää -kuvauksiin suoraan koulun penkiltä.

6.9.2019 klo 9:10

Vain elämää

Antti Tuisku tuli tunnetuksi Idolsista v. 2013, hän sijoittui kolmanneksi. Tuisku on supermenestynyt pop-artisti, joka on palkittu mm. monilla Emma-palkinnoilla. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Antti Tuisku on suorittanut liikunnan alan ammattitutkinnon ja pitänyt taukoa keikkailusta. Millaista on ollut tulla Satulinnaan, kun olet viimeisen vuoden opiskellut ja asunut mm. Espanjassa?

- Rehellisesti sanottuna se oli tosi outoa. Meillä oli ihan mahtava porukka, joiden kanssa oli helppo olla. Mutta mie huomasin, että olin ite aivan poikki jo heti alussa. Ja mietin, mistä tämä johtuu. Tulin vähän kuin ulkoavaruudesta ja oma artistius ei ollut aktiivinen, eikä läsnä.- Täytyy sanoa, että oma artistius piti ottaa ullakolta ja pyyhkiä pölyjä päältä. Artisti-Antti Tuisku ei ollut paikalla. Miulla meni hetki, ennen kuin sain omat asetukset kuntoon ja tajusin, ettei ollakaan koulun ruokalassa, vaan täällä tehdään viihdeohjelmaa, Tuisku naurahtaa.


Mistä nautit Hirvensalmella eniten?

- Ensinnäkin meillä oli käsittämätön tuuri ilmojen kanssa, ja kun aurinko paistoi, oli +25 lämmintä. Tuli oikeasti kesäleiri fiilis. Menin Hirvensalmelle ilman ennakko-odotuksia, enkä ollut tiedostanut, että tässä tehdään viihdeohjelmaa. Kollegat ruokki sitä fiilistä sillä, että siellä oli aidosti turvallinen ja toisia kunnioittava ympäristö, jossa sai hörsyillä ja olla hölmö itsensä. Sammakoita tullut suusta ulos. Lyhyesti sanottuna, se oli tosi vapauttavaa ja oli vapauttava kokemus olla noiden tyyppien kanssa ja tutustua.


- Kun menin laulamaan, niin se tuntui taas tosi hienolta. Se tuntui rennommalta, jotain kypsyyttä, itsevarmuutta ja rauhaa on omaan tekemiseen tullut, erityisesti viimeisen vuoden aikana olen oivaltanut asioita.


Vain elämää

Antti "Anatude" Tuisku on rohkea esiintyjä ja pukeutuja, tässä mies hulppeassa kultahaalarissa. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Tuisku on valovoimainen esiintyjä, joka on vetänyt keikkapaikat täyteen ja megashown mm. Hartwall Arenalla. Keikat ovat Hirvensalmella intensiivisiä, kun yleisö on lähellä ja heitä on vain kourallinen. Millainen artistin olotila on keikalla ja sen jälkeen?

- Kyllä se keikan jälkeinen olotila ja lavalla oleminen on koukuttavaa. Esiintyminen on sellainen tunnetila, jota on vaikea kuvailla. Olen jäänyt siihen koukkuun, se on mun Akilleen kantapää tässä työssä. Se on yksi syy, miksi halusin lähteä kouluun, Tuisku kertoo vakavana.


- Halusit tai et, niin tässä meidän työssä aika helposti hairahtaa norsunluutorniin, josta käsin sitä ympäröivää maailmaa projisoi ja kosketus oikeaan elämään helposti häviää. Ja sitä ei edes välttämättä huomaa, että se häviää. Kouluun oli ihana mennä, kun huomasin, että voin saada sisältöä ja onnentunnetta muistakin asioista kuin esiintymisestä.


Vain elämää

Vain elämää -kymppikauden artistikattaus: VilleGalle, Elastinen, Paula Vesala, Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Samu Haber, Erin ja Antti Tuisku. Kuva: Kirsti Kurki-Myllymäki/Nauris.fi


Antti Tuisku nauttii nyt lavalla olosta myös aivan uusin tuntein.

- Esiintymisestä on tullut päivä päivältä ja vuosi vuodelta sellaista, että mun kuuluu tehdä tätä. Toimin välittäjäaineena, tunteiden välittäjänä, jota kotisohvilla ihmiset käy läpi. Se on siirtynyt musta pois, esiintymisestä on tullut epäitsekkäämpää, eikä se ole enää niin oman egon sanelemaa toimintaa kuin mitä se oli vuosia sitten ja olen siitä kauhean onnellinen.Antti Tuiskun päivä Vain elämää -ohjelmassa pe 6.9. Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat