Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Yllätyspaljastus kokaiinin ja kännykän yhteydestä BBC-dokkarissa - Oletko sinä koukussa kännykkään?

Puhelinsovelluksissa käytetään tietoisesti psykologisia keinoja, joilla tuotetaan riippuvuutta. Missä piilee älypuhelimen koukku?

5.8.2019 klo 7:00

Panorama: Koukussa älypuhelimeen

Kuvituskuva: Pixabay


Sosiaalinen media, kuten esimerkiksi Facebook, Instagram, LinkedIn ja pikaviestipalvelut pyrkivät saamaan käyttäjänsä palvelun äärelle yhä useammin ja pysymään yhä pidempään sen parissa.Brittitoimittaja Hilary Andersson tapaa Piilaakson sisäpiiriläisiä, jotka paljastavat teknologiayhtiöiden toimintatapoja ja taktiikoita. Matkapuhelin on yhtä addiktoiva kuin kokaiini, BBC:n dokumentissa väitetään. Puhelinsovelluksissa käytetään tietoisesti psykologisia keinoja, joilla tuotetaan riippuvuutta. Missä piilee älypuhelimen koukku?


Panorama: Koukussa älypuhelimeen

Kuvassa toimittaja Hilary Andersson työssä. Matthew Hill/Yle Kuvapalvelu


Ominaisuudet, kuten tykkääminen ja skrollaaminen ovat tulleet osaksi arkipäivän elämää. Ne saavat ihmiset viettämään aikaa kännykän äärellä, esimerkiksi kännykän loputtomasta selaamisesta on tullut arkinen ominaisuus.


Dokumentti paljastaa, että älypuhelimen käyttäjiä testataan koko ajan heidän huomaamattaan. Kyse voi olla pienistä asioista, kuten Tykkää-nappulan värisävystä, jota kokeillaan käyttäjällä eri aikoina – kunnes löydetään koukuttavin väri ja muoto.


Panorama: Smartphones: The Dark Side. Tuotanto: BBC, Britannia, 2018.


Panorama: Koukussa älypuhelimeen Yle TV1 ma 5.8. klo 20.00

Jäikö ohjelma näkemättä? Katso lisää ohjelmatietoja Telsu.fiKirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat