Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Yksinäinen Arman Alizad etsi pienenä ilmoitustaululta ystävää - Maahanmuuttajan tie kansansuosikiksi

Arman Alizad on Venla-palkittu tv-esiintyjä ja suosittu tv-kasvo. Hän on lähtöisin Iranista, josta hänen perheensä pakeni islamilaista vallankumousta.

3.1.2020 klo 10:00

Arman Alizad

Arman ja Suomen rikosmysteerit uusi kausi alkaa Nelosella tammmikuussa. Kuva: NelonenArman Alizad muutti perheensä kanssa Iranista islamilaisen vallankumouksen puhjettua ja levottomuuksien alettua v. 1979 Yhdysvaltojen kautta Suomeen. Isovanhemmat asuivat Suomessa, joten perheellä oli kiinnepiste maahan.


Alizad oli jo pienenä utelias ja omatoiminen. Hän halusi tutustua uuteen kotimaahansa ja saada ystäviä. Kun maahan muuttaneella pojalla ei ollut kavereita, eikä hän osannut vielä suomea, hän keksi näppärän idean. Pieni-Arman kirjoitti englanniksi lapun ja kiinnitti sen nuppineuloilla kerrostalon ilmoitustaululle: "Nimeni on Arman, minulla ei ole ystäviä, asun asunnossa 49." Omatoimisuus tuotti tulosta ja Alizad sai ensimmäisen suomalaisen kaverinsa.


Arman Alizad

Arman Alizadin tv-työ on vienyt miehen mm. vierailulle Helsingin vankilan nuoriso-osastolle tapaamaan nuoria, jotka ovat tehneet elämänsä varrella lain vastaisia valintoja. Kuva: Nelonen


Arman Alizadin perhe oli ylempää keskiluokkaa, isä oli työskennellyt Iranissa Philips Lightingin toimitusjohtajana. Myös Alizad päätyi hyvään ammattiin, hän kirjoitti ylioppilaaksi Etelä-Tapiolan lukiosta ja kädentaidoiltaan etevänä hakeutui vaatturikoulun kautta räätäliksi. 26-vuotiaana hänestä tuli yksi Suomen kaikkien aikojen nuorimmista vaatturimestareista ja hän työskenteli omassa tilauspukimossa.


Arman Alizad

Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelmassa Alizad vieraili ihmis-Keninä tunnetun Rodrigo Alvesin luona Hollywoodissa. Kuva: Nelonen


TV-työ vei miehen pikkuhiljaa mukanaan. Kaikki alkoi MoonTV:n Dresscode-ohjelmasta, ja mies on noussut koko kansan tuntemaksi tv-ammattilaiseksi mm. Kill Arman, Arman ja viimeinen ristiretki sekä Arman Pohjantähden alla tv-sarjoista.


Kansa on tykännyt Arman Alizadin rehellisistä ja rohkeista tv-ohjelmista. Kultainen Venla -gaalassa Alizad on voittanut erittäin arvostetun parhaan televisioesiintyjän Venlan. Ansio on erittäin arvostettu, sillä yleisö äänestää voittajan. Mies on palkittu myös parhaana televisioesiintyjänä ja hänen televisiosarjansa parhaana reality-ohjelmana.Arman Alizad on aurannut tien suomalaisten kansan syvien rivienkin suosioon. Tälläkin hetkellä hän on ehdolla parhaaksi esiintyjäksi Venla-yleisöäänestyksessä ja julkaissut Instagram-tilillään tyylikkään kuvan mahdollisesta gaalapuvustaan, joka on kuin onkin samainen pukumalli kuin James Bondilla oli Skyfall-elokuvassa.


-Nyt kun oon esiintyjäehdokkaana Venlojen yleisöäänestyksessä ni jotain nättiähän sinne pitää päälleensäki sit laittaa. Harkitsen yhtenä vaihtoehtona tätä Tom Fordin pukua jonka ovat vaatturimestarit @antti_hampaala ja @raataliliike_hampaala käsin mun mittoihin viimeistelleet. Sama puku/leikkaus oli Bondilla Skyfallissa, Alizad kirjoittaa.


Samaan syssyyn Arman Alizad vitsailee pitävänsä tunnin mittaisen kiitospuheen, että hänet voidaan heittää lavalta pois.


Arman ja Suomen rikosmysteerit alkaa Nelosella ke 8.1. klo 21.

Kausi 3. Jakso 1/10. Sarjakuristaja. Keväällä 2018 huoltomies löysi helsinkiläiskodista naisen ruumiin. Tutkinnan edetessä kävi ilmi, että tapaus oli osa maamme synkintä rikoshistoriaa.


Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat