Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Voihan vehnäjauho! Tässä on kaikkien aikojen nuorin "Koko Suomi leipoo" kisaaja

Amatöörien leivontakyvyt punnitaan taas, kun Koko Suomi leipoo -ohjelma starttaa. Kuka on Suomen paras kotileipuri?

10.11.2019 klo 7:00

Koko Suomi leipoo

Samuli 14-vuotias nuori, joka rakastaa leipomista ja tanssimista. Kuva: MTV3.


Koko Suomi leipoo -sarjan viides kausi on leipomisen riemua Suomen kesäsäässä. Välillä aurinko lämmittää telttakeittiön niin kuumaksi, että leipomisesta tulee lähes mahdotonta. Seuraavassa hetkessä leivotaan kaulahuivit kaulassa ja villasukat jalassa.


Leipomaan haki tällä kertaa enemmän leipureita kuin koskaan. Sadoista hakijoista valikoitui kaksitoista kotileipuria. Yksi heistä on 14-vuotias Samuli, kaikkien aikojen nuorin aikuisten kisassa mukana oleva leipuri.Samuli löydettiin ohjelmaan Instagramista nimellä Kakkukunkku. Samuli leipoo päivittäin. Hän leipoo niin paljon, että perhe on joutunut ostamaan hänelle oman jääkaapin. Leipomisen lisäksi Samuli harrastaa intohimoisesti tanssia, erityisesti balettia. Hänen perheeseensä kuuluu äiti, isä, sisko, Oiva-kissa ja Väinö-hamsteri.


Samulin haaveena on perustaa Lontooseen kissakahvila, jota hän hoitaisin päivisin. Iltaisin hän esiintyisi musikaaleissa.


Koko Suomi leipoo

Uutena tuomarina aloittava, kondiittorien maajoukkueen luotsi Toni Rantala, Anne Kukkohovi ja Markus Hurskainen. Kuva: MYV3


Leipureita luotsaa tälläkin kaudella lempeydellä Anne Kukkohovi. Tuomarina jatkaa leipomo- ja ravintolayrittäjä Markus Hurskainen ja hänen vieressään aloittaa Konditoria pH7:n perustaja Toni Rantala. Rantala on mm. kipparoinut Suomen kondiittorien maajoukkuetta ja kilpaillut itsekin menestyksekkäästi.


Ohjelman kuvauspaikkana toimii ensimmäistä kertaa Backbyn kartano Espoossa, Bodomin järven läheisyydessä. Tehtävien teemoina tällä kaudella nähdään muun muassa lapsuusmuistoja, lohtuleivontaa, aasialaisia makuja ja hybridileivonnaiset.


Koko Suomi leipoo

Koko Suomi leipoo -kisaajat jännän äärellä tuomareiden kommentteja kuulemassa. Kuva: MTV3


Koko Suomi leipoo alkaa MTV3:lla ma 11.11. klo 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Kirsti Kurki-Myllymäki

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat