Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Voi ei! Jere Lehtinen ja Jaana-vaimo - Mökillä ikävä tuholaisyllätys: ”Löytyi ihan ruumiitakin...”

Ex-NHL-stara ja maailmanmestari Jere Lehtisen ja Jaana-vaimon mökkiremontti sai ikävän käänteen.

17.5.2021 klo 10:20

Jere Lehtinen

Jere Lehtinen ja Jaana Lehtinen ovat mukana Huvila & Huussi -ohjelmassa. Kuva: Nelonen


Ex-jääkiekkoilija Jere Lehtisen ja hänen vaimonsa Jaana Lehtisen mökki saa uutta ilmettä sisälle ja pihamaalle Huvila & Huussi -ohjelmassa. Luvassa on ripaus Amerikkaa maailmanmestarille ja hänen perheelleen.Iso remontti meinasi viivästyä pahasti aikataulusta, sillä yläpohjasta löytyi mittavia tuholaisvaurioita.


-Siellä on isompana ongelmana, mitä eristetilassa tapahtuu. Siellä on aika isot ulosteet. Hirveesti on mustaa papanaa. Löytyi ihan ruumiitakin. Sinne oli tehnyt jokin minkkieläin pesän, Lehtisten mökin remonttikoordinaattori luettelee löydöksiä ruutu.fin videolla.


Jere Lehtinen

Lehtiset ovat jännän äärellä, pian he näkevät, miten remontti lopulta onnistui. Kuva: Nelonen


Tässä kohteessa vahinko on jo ehtinyt tapahtua, mutta tuholaistorjuntakeskuksen edustaja Salomo Rauthovi kertoo ruutu.fissä, miten tuholaisten hyökkäyksiltä voi suojautua.

-Metsämyyriä ja hiiriä varten voi laittaa laudoituksen alle hiirirautoja. Sitten harrastetaan erilaisia verkotuksia, jolla pystyy samalla estämään linnutkin. Jos laittaa vielä tiheämpää verkkoa, se estää jopa ampiaiset ynnä muut. Suojat on monesti kaikkein helpoin laittaa rakennusvaiheessa. Jos niitä laittaa jälkikäteen, se on aikamoista näpräämistä, kokenut tuholaistorjuja neuvoo.


Jere Lehtinen

Lehtisten mökin uusittu oleskelutila. Kuva: Nelonen


Tuholaiset eivät ole vain "inhottavia", vaan niistä voi koitua isoja, taloudellisesti merkittäviä haittoja.

-Jos jyrsijät kulkevat ulkovilloituksessa vuosikaupalla, niin talon lämpöarvo laskee ja siitä voi tulla erilaisia kosteusongelmia.


Entä jos hiiret ovat ehtineet pesiytymään mökille, miten niistä pääsee eroon?

-Kannattaa kiinnittää huomiota ennaltaehkäisyyn. Jäteastioiden kannet pitäisi olla kiinni ja niiden pitäisi olla ehjiä. Omenapuusta putoavat omenat siivotaan syksyllä ja kaikki ruoka, mitä säilytetään, pidetään jääkaapissa tai ehjissä kaapeissa. Meidän kokemus on se, että hiiret käyvät syömässä niin sanotuista allaskaapeista. Se on sisätilatorjunnan osalta yksi tärkeimpiä paikkoja, miten se allaskaappi varustetaan loukoilla tai hiiribaareilla, eli pienillä muoviastioilla, missä on myrkkyä, Rauthovi opastaa.


Jere Lehtinen

Lehtisten mökin hyvin vaalealinjainen ruokailutila. Kuva: Nelonen


Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: ruutu.fi

Suomi24 Viihde

Suosittelemme
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat