Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Vappu Pimiä myöntää: “Kyllähän se hivelee, kun..." - Elänyt julkkiksena 20 vuotta

Vappu Pimiä aloitti MTV3 Chat -ohjelman juontajana v. 2001. Sen jälkeen Pimiä on vetänyt talk show´ta, juontanut tv-ohjelmia ja kirjoittanut keittokirjoja.

25.12.2019 klo 10:00

Vappu Pimiä

Vappu Pimiä on tehnyt mittavan uran tv:ssä. Kuva: Suomi24 Viihde/Nauris.fi


Vappu Pimiä on julkisuuden henkilö, tuttu mm. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta, Vappu ja Marja Livestä sekä kokkausohjelmista. Ihmiset ovat kiinnostuneita julkisuuden henkilöistä. Miten itse koet julkisuuden?

- Totta kai julkisuus varsinkin aluksi hivelee jokaista. Olen sanonut, että kaikki jotka väittää toisin, valehtelee. Varsinkin esiintyjät on toiset enemmän ja toiset vähemmän narsistisia persoonia, niin kyllähän se hivelee, kun joku tunnistaa sut tai ensimmäisen kerran pyydetään naistenlehden kanteen.

- Julkisuus vaan kuuluu tällä hetkellä mun työhön. Olen saanut myös julkisuuden takia paljon asioita, myönnän sen. On siinä hyödyt ja haitat niinkuin jokaisessa työssä.


Julkisuus on toisille tavoite ja toisille se tulee työn kautta. Mitä vaaditaan ihmiseltä, joka lähtee mukaan tv:n reality-ohjelmaan?

- Lähtökohtaisesti tulee pystyä olemaan oma itsensä. Roolin vetäminen näkyy. Suomessa on jo syntynyt ns. tosi-tv-ammattilaisten ryhmä. Esimerkiksi Maajussille morsian -ohjelma on tästä virkistävä poikkeus ja se selittää myös ohjelman suosion, sillä nämä ihmiset tulevat omana itsenään ilman mitään agendaa. Se kiehtoo minua - ja myös katsojia. En halua käyttää sanaa vanhanaikainen, koska rakkaus ei ole koskaan vanhanaikainen, mutta tässä on aitoutta.


- Tänä päivänä haetaan tosi-tv-formaatteihin vähän sillä kärjellä, että mistä pääsee lehtien otsikoihin. Se, että haluat päästä lehtien otsikoihin hinnalla millä hyvänsä, on musta aina läpinäkyvää ja epäkiinnostavaakin.


Vappu Pimiä

Pimiä on Maajussille morsian -ohjelman amor, vasemmalta viime kauden maajussit Arttu, Jouko, Lauri ja Juho. Kuva: MTV3


Moni nuori haluaa julkisuuden henkilöksi. Mitä neuvoja antaisit tällaiselle nuorelle?

- Se että haluaa julkisuuden henkilöksi on aika hurja ajatus. Ensin pitäisi ajatella lahjakkuutta tai mikä on fokus, onko juontaja tai laulaja. Bloggari tai some-ammattilainen on uuden ajan julkkiksia ja heilläkin on joku juttu, mitä tekee. Mutta jos haluaa vain olla julkkis, niin eihän siitä kenellekään palkkaa makseta.

- Pitäisi ajatella, että mitä haluaa tehdä työkseen, eikä se edellä, että haluaa julkkikseksi. Jos olet julkkis ja sut kutsutaan erilaisiin tilaisuuksiin, ei siitä makseta mitään. Saat ehkä jonkun tuotekassin mukaan ja ilmaiset juomat, jos sitäkään, Pimiä napauttaa.


Maajussille morsian uusinnat pyörivät kesällä tv:ssä. Uusi kausi alkaa syksyllä MTV3:lla.

Katso ohjelmatietoja Telsu.fi


Juttu on suosikkiuusinta ja se on julkaistu 12/2019, jonka jälkeen päivitetty ohjelmatiedot.

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»