Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

TV-vinkki: Euroviisuhuumaa tuutin täydeltä kotisohville: Lordin voitto, Helsingin kisat, TOP 10...

Tällä viikolla tv:ssä riittää Euroviisuhuumaa: mm. kolme takavuosien viisufinaalia, TOP-Euroviisut ja suora Europe Shine A Light!

13.5.2020 klo 7:00

Eurovision Song Contest 2014

Kuvat Yle Kuvapalvelu, kollaasi PhotoCollage


Toukokuuta ei sittenkään tarvitse viettää murheellisena ilman viisuhuumaa. Yle lähettää runsaasti Euroviisuihin liittyvää ohjelmaa viisuviikonloppuna torstaista lauantaihin 14.-16.5.Eurovision Song Contest 2014


Yle Olohuone: Euroviisut 2020


Viisuhuuman avaa Top 10. Mitkä kymmenen kappaletta nousevat suomalaisten suosikeiksi tämän vuoden viisukappaleista? Katsojat voivat äänestää suosikkikappaleitaan ja -esityksiään. Kymmenen parasta näytetään Mikko Silvennoisen ja Krista Siegfridsin juontamassa lähetyksessä.


Äänestys yle.fi/euroviisut


Yle Olohuone: Euroviisut 2020 Yle TV2 ja Areena to 14.5. klo 19Eurovision Song Contest 2014

Softengine edusti mallikkaasti Kööpenhaminassa v. 2014. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Eurovision laulukilpailu: Kööpenhamina 2014


Vuonna 2014 Suomi lähetti Kööpenhaminan Euroviisuihin jotain parempaa ja saavutti viisuhistoriansa toiseksi parhaan sijoituksensa osallistujamäärään suhteutettuna.


Seinäjokelainen viisihenkinen alternative rock -yhtye Softengine sijoittui kappaleellaan Something Better finaalissa 11. sijalle 72 pisteellä ja sai omassa semifinaalissaan 3. eniten ääniä. Euroviisut voitti Itävallan Conchita Wurst mahtipontisella balladillaan Rise Like a Phoenix keräten 290 pistettä.


Eurovision Song Contest 2014 Yle TV2 ja Areena to 14.5. klo 20:30Viisukevät 2020: Viisutoiveet


Mikä on kaikkien aikojen suosikkieuroviisusi ja miksi? Suomalaiset voivat lähettää Ylelle viisutoiveensa ja perustelut miksi kappale tai esitys on itselle merkityksellinen. Jos oma suosikki valitaan, sen ehdottaja pääsee suoraan lähetykseen puhelimen välityksellä. Lähetyksessä nähdään myös studiovieraita. Mikko Silvennoinen ja Krista Siegfrids juontavat.


Yle Olohuone: Euroviisutoiveet Yle TV2 ja Areena pe 15.5. klo 19Eurovision Song Contest 2014


Eurovision laulukilpailu: Ateena 2006


Finland, 12 points! Elä uudelleen yksi Suomen musiikkihistorian hienoimmista hetkistä, kun Lordin Hard Rock Hallelujah voitti Ateenassa vuoden 2006 Euroviisut.


Tavalliset pop-ilottelut ja viisuballadit jäivät monstereiden jalkoihin, kun Lordi voitti ylivoimaisesti 292 pisteellä. Suomi sai täydet pisteet kaikilta Pohjoismailta sekä Britannialta, Virolta, Puolalta ja Kreikalta. Lordin voittoa juhlittiin Helsingin Kauppatorilla yli 90 000 ihmisen voimin. Poliisin mukaan kyseessä oli siihen saakka Suomen historian suurin kansanjuhla.


Eurovision Song Contest 2006 Yle TV2 ja Areena pe 15.5. klo 20.30Viisukevät 2020: Etkot

Viisutunnelmaan virittäydytään Mikko Silvennoisen ja Krista Siegfridsin seurassa ennen Euroopan yhteen tuovaa suoraa Europe Shine a Light -lähetystä sekä vuoden 2007 Eurovision laulukilpailun uusintaa.


Yle Olohuone: Euroviisustudio Yle TV2 ja Areena la 16.5. klo 18.05Eurovision Song Contest 2014

Vjerka Serdjutška ja tiimi pisti parastaan Helsingin kisoissa ja ylsi hopealle. Kuva: Yle Kuvapalvelu


Eurovision laulukilpailu: Helsinki 2007


Lordin vuoden 2006 voiton jälkeen Euroviisut järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa. Voiton vei Euroviisuihin itsenäisenä valtiona ensimmäistä kertaa osallistunut Serbia, edustajanaan Marija Šerifović ja kappaleensa Molitva.


Suurin voittaja viisuissa taisi kuitenkin olla toiselle sijalle jäänyt ukrainalainen Vjerka Serdjutška kappaleellaan Dancing Lasha Tumbai, jonka riemastuttava lavashow on yksi viisuhistorian ikimuistoisimmista. Hanna Pakarinen edusti Suomea kappaleellaan Leave Me Alone, ja oli finaalissa sijalla 17. keräten 53 pistettä. Juontajina Mikko Leppilampi ja Jaana Pelkonen.


Eurovision Song Contest 2007 Yle TV2 ja Areena la 16.5. klo 18.30Eurovision Song Contest 2014

Suorassa Europe Shine A Light -musiikkishowssa esitetään kaikki tämän vuoden euroviisukappaleet.


Europe Shine A Light


Eurovision Song Contest -finaalin tilalla nähdään tänä vuonna Europe Shine A Light. Ohjelmassa esitetään huippuhetket kaikista 41 kappaleesta, jotka piti nähdä tämän vuoden Euroviisuissa, mukana myös Aksel Kankaanrannan Looking Back.


Kyseessä ei ole kilpailu, vaan ohjelmalla halutaan kunnioittaa peruutetun laulukilpailun artisteja ja nostaa heidät parrasvaloihin sekä tuoda ihmisiä yhteen koronakriisin keskellä. Lähetyksen juontavat Chantal Janzen, Edsilia Rombley ja Jan Smit. Musiikkishow kestää kaksi tuntia ja sen järjestää EBU ja hollantilaiset jäsenyhtiöt NPO, NOS ja AVROTROS.


Eurovision: Europe shine a light Yle TV2 ja Areena la 16.5. klo 22


Katso kaikki ohjelma-ajat kätevästi Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»