Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Elokuvat

TV:ssä: Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia - Petri Poikolainen nappasi pääroolista Jussin!

Palkittu elokuva vie katsojan mukaan sokean ja liikuntakyvyttömän miehen matkalle rakkaansa luo.

12.2.2023 klo 7:00

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Kuva: Its Alive Films Oy / YleSokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia on rakkaustarina, jossa rinnastaan alaspäin halvaantunut, pyörätuoliin sidottu ja sokea Jaakko (Petri Poikolainen) päättää lähteä ensi kertaa rakastettunsa luo.


Jaakko ei ole koskaan tavannut toisella paikkakunnalla asuvaa Sirpaa (Marjaana Maijala), mutta pari juttelee puhelimessa päivittäin tuntikausia. He vitsailevat välimatkan olevan vain kahden taksikyydin ja yhden junamatkan mittainen - kolme tuntia.


Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Näyttelijä Petri Poikolainen voitti roolistaan parhaan miespääosan Jussi-palkinnon vuonna 2022. Kuva: Its Alive Films Oy / Yle


Vaikeasti vammaisille Jaakolle ja Sirpalle matka on kuitenkin “tuhat kilometriä” ja “miljoona valovuotta”. Se on mahdottomalta tuntuva ajatus siihen asti, kunnes Jaakko päättää kaataa vankilansa seinät. Hän lähtee Sirpan luokse. Päästäkseen perille Jaakon on luotettava ulkopuolisten apuun. Reissu saa lopulta trillerimäisiä piirteitä, kun kaikki auttajat eivät ole pyyteettömästi asialla.Elokuvan pääosaa näyttelevä Poikolainen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta v. 2000. Hän sairastaa MS-tautia ja elokuvan teon aikoihin hän oli ollut sairauseläkkeellä jo useamman vuoden. Poikolainen on roolihahmonsa tavoin sokea ja liikuntakyvytön. Hän voitti roolistaan parhaan miespääosan Jussi-palkinnon vuonna 2022.


Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Kurkistus elokuvan kuvauksiin. Kuva: Its Alive Films Oy / Yle


Elokuva on voittanut alan palkintoja Suomessa ja ulkomailla. Käsikirjoitus ja ohjaus: Teemu Nikki. Tuotanto: It's Alive Films.


(Suomi 2021)


Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia (12) Yle TV1 su 12.2. klo 21.05 ja Yle Areena

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat