Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tiesitkö? TTK:ssa tanssiva Yeboyah on tunnetun suomalaisen kuvataiteilijan, Raakel Kuukan, tytär

Yeboyahin äiti on kuvataiteilija Raakel Kuukka, joka menehtyi kesällä 2022. Yeboyah on kertonut Eeva-lehdestä ajasta äitinsä menehtyessä.

10.10.2023 klo 13:12

Tanssii Tähtien Kanssa

Amare Kuukka alias Yeboyah on rap-artisti ja dj. Hänen alkuperäinen nimensä on Rebekka Kuukka. Kuva: Suomi24 Viihde


Valovoimainen Yeboyah on yksi Tanssii Tähtien Kanssa -julkkiskisaajista. Yeboyah, Amare Kuukka, on avannut omaa elämäänsä kertoen ja tanssien opettajansa Valtteri Palinin kanssa.


Yeboyah syntyi suomalais-ghanalaiseen perheeseen Helsingin Ruoholahteen. Kun hän oli viisivuotias, vanhemmat erosivat ja hän jäi asumaan äitinsä, kuvataiteilija Raakel Kuukan, kanssa.


Palkittu taiteilija ja Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Raakel Kuukka teki 1980-luvun alusta lähtien valokuva- ja videotaidetta. Hänelle taiteessaan tärkeitä teemoja olivat mm. naisten elämänkaari ja identiteetti, siirtolaisuus ja monikulttuurisuus. Myös oma tytär nousi tärkeäksi kuvauskohteeksi.


Yeboyah ja Valtteri tangon pyörteissä TTK:ssa, video lainattu Yeboyahin Instagram-tililtä:Raakel Kuukka kuoli kesällä 2022. Yeboyah avaa vaikeaa aikaa Eeva-lehden haastattelussa. Kuvataiteilija Raakel Kuukka oli sairastanut kolme vuotta, mutta parantumaton diagnoosi tuli vasta loppuvaiheessa.


Viimeisinä viikkoina Raakel Kuukan vointi heikkeni nopeasti, ja Yeboyah oli saattohoidossa olleen äitinsä rinnalla yötä päivää.


Tanssii Tähtien Kanssa

Yeboyah ja Valtteri Palin ovat kumpikin ensimmäistä kertaa TTK:ssa. Kuva: Suomi24 Viihde


Yeboyah kertoo Eeva-lehdessä olleensa keskellä tiivistä työputkea äitinsä kuoleman aikaan. Hän oli juuri ohjannut ensimmäisen oman musiikkivideonsa.

-Takana oli kolme raskasta vuotta. Äidin vointi meni vuoristorataa, ja pelko oli koko ajan läsnä. Pahinta oli nähdä rakkaan ihmisen kärsimys. Oma romahdukseni oli käynnissä jo ennen sitä. Voin tosi huonosti, koska olin niin väsynyt.


Rap-artisti, dj olisi halunnut pysähtyä, mutta joutui hoitamaan työvelvoitteet, että välttyi taloudellisilta ongelmilta.

-Surulle ei jäänyt tilaa. Puskin loppuun asti, kunnes romahdin. Olin tehnyt ja yrittänyt liikaa jo pitkään ja paloin loppuun, Yeboyah avaa Eeva-lehdessä.


Burn out äidin kuoleman jälkeen kesällä 2022 pakotti muutokseen. Yeboyah oli kolme kuukautta tekemättä mitään. Hän on saanut apua terapiasta ja esimerkiksi salitreenistä, joogasta, meditaatiosta ja hengitysharjoituksista. Eeva-lehdessä hän kertoo pystyneensä purkamaan tuntoja myös päiväkirjaan kirjoittamalla.


Lue myös: Oho! TTK-pareilla oli yksi ehdoton kielto kesällä - Yeboyah ja Valtteri Palin: "Me ei saatu…"


Lue myös: Tanssii Tähtien Kanssa: Yeboyah paljastaa TOP3 tanssin salat: "Seksikkyys, liikekieli ja ihana..."


Lue myös: Tanssii Tähtien Kanssa: Pia Penttala tilittää rehellisenä: "Pelkään eniten sitä, että…"


Tanssii Tähtien Kanssa su klo 19.30 MTV Katsomo ja MTV3

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi


Lähde: eeva.fi

Suomi24 Viihde

Lue seuraavaksi
Suomen suosituin TV-opas
Katso kaikki TV-ohjelmat»