Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt Nettialet
Televisio

Tiesitkö? Mariska sai inspiraation Jenni Vartiaisen hittibiisiin yllättävästi: "Hirveä krapula"

Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mariskan päivää ja mm. tutustutaan sanoittaja-säveltäjä-laulajan upeisiin sanoituksiin.

20.11.2020 klo 10:00

Vain elämää

Mariska on monipuolinen laulaja, häneltä taipuu jazz, punk, räp ja ihan perusmeininki. Kuva: Nelonen/Petri AhoMariskan Vain elämää -päivänä kuullaan tarinoita jokaisen suomalaisen tuntemista lauluista, joita Mariska on kirjoittanut kotimaisille artisteille. Ehkä monikaan ei tiedä, että Mariskan käsialaa ovat lukuisat jättihitit, hän on sanoittanut biisejä mm. Jenni Vartiaiselle, Anna Puulle ja Chisulle.


Mariska ei lymyile tietokoneen takana kirjoitustöissä, sillä hän kirjoittaa käsin kaikki laulujensa sanoitukset ja aina ehdottomasti kuulakärkikynällä tai tussilla. Lyijykynällä Mariska ei suostu kirjoittamaan mitään.


-Mä ostelen tosi paljon erilaisia kyniä. Sitten mä aina välillä vaihdan niitä. Jos mä teen vaikka bilebiisiä, niin mä vaihdan johonkin yksisarviskynään, Mariska kertoo ohjelmassa muille työskentelytavoistaan.Vain elämää

Mariska nappaa selfien Vain elämä -jengistä oman päivänään. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Mariskan sanoittamista lauluista yksi myydyimmistä ja suosituimmista on Jenni Vartiaisen "Missä muruseni on". Mariska raottaa laulun syntyperää:

-Se on rakkauslaulu toistaiseksi suurimmalle ja tärkeimmälle muusalleni.


Toinen Jenni Vartiaisen hittibiisi "En haluu kuolla tänä yönä" on myös lähtöisin Mariskan kynästä. Sanoittaja-muusikko paljastaa sanoituksen lähtökohdat, jotka eivät ole olleet tätä ennen yleisessä tiedossa:

-Se on mun versio Juice Leskisen Viidestoista yö -kappaleesta. Hirveä krapula, Mariska toteaa.Vain elämää

Vain elämää -ohjelmassa vietetään Mariskan päivää pe 20.11. Kuva: Nelonen/Petri Aho


Vaikuttava kappalekattaus saa Satulinnan artistit antamaan Mariskalle raikuvat aplodit ja kiitokset annetaan seisten. Mm. Arja Koriseva hehkuttaa:


-Pakko nousta seisomaan, nämä on niin upeita tekstejä! En voi käsittää, noin nuori nainen ja kirjoittaa tällaista, olet piirtänyt jo musiikin maailmaan jälkesi, vaikka et tekisi yhtään laulua enää!


Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaisin kello 20

Katso lisää ohjelma-aikoja Telsu.fi

Kirsti Kurki-Myllymäki

Asiasanat: Vain elämää
Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat