Suomi24.fi Keskustelu Suomi24 blogi Alennuskoodit Chat Treffit Säännöt
Televisio

Tänään Anna Puun suu loksahtaa auki - "Paljon tulee yllätyksiä, kun tyyppi kääntyy"

Nauris.fi valmentajatentissä Anna Puu.

11.1.2019 klo 8:30

The Voice of Finland

Anna Puu valmentaa nyt kolmatta kautta The Voice of Finlandissa. Kuva: MTV3.


Ekassa jaksossa nähtiin aikamoista kyynelkanavien avaamista. Mitä muuta katsojille on luvassa tällä kaudella?

- Kaikenlaisia tunteita on ollut, oli välikuolemaa ja tunteiden ääripäitä: itkusta nauruun ja hullua bailausta. Ääni ratkaisee -vaihe on haastava, se on niin lyhyt aika. Ensin mietit vähän aikaa, että mikä biisi tää on, sitten rupeat miettimään, että laulaako tyyppi tätä hyvin. Toki on sitten niitä, jotka osuu saman tien, etkä käy ollenkaan analysoimaan. Siitä ne hyvät äänet tunnistaa!


Mitkä ovat artistin 3 tärkeintä ominaisuutta kisassa pärjäämiseen?

- Tässä kisassa vaikuttaa, että äänessä on jotain persoonallista - että se ei ole tusinatavaraa. Pitää olla oma twisti äänessä.

- Toinen seikka on syttyminen lavalla. Kun koko kehosta välittyy, kuinka paljon se lavalla oleminen tuntuu siitä ihmisestä hyvältä. Siitä melkein kuoriutuu eri tyyppi, kun se pääsee lavaolosuhteisiin.

- Kolmas ominaisuus kehittyy vasta kilpailun loppuvaiheessa eli esiintymiskyky. Tietysti se, että osaisi olla mahdollisimman rennosti ja oma itsensä lavalla, mutta että on kuitenkin tähtipöly siinä päällä - eikä tarvitse esittää välttämättä yhtään mitään. Pitää päästä kehityksessä jo artistiuden makuun.


The Voice of Finland

Heikki Paasonen, Anna Puu, Olli Lindholm, Redrama ja Toni Wirtanen. Kuva: MTV3.


Ääni ratkaisee -vaiheessa istutte selkä esiintyjään päin ja kuulette vain äänen. Mikä merkitys sokkona kuulemisella on?

- Se ei koskaan lakkaa yllättämästä, miten iso vaikutus sillä oikeasti on, ettei sitä tyyppiä näe. Paljon tulee aina yllätyksiä, kun kääntyy, että ahaa, joo, että tällainen tyyppi. Hyvässä ja pahassa - nimenomaan, Anna naurahtaa.


Miksi juuri sinut pitäisi valita valmentajaksi?

- Sitä mäkin oon ihmetellyt, että miksi sä et ottanut mua, sillä mä olisin ihan paras valmentaja, Puu heläyttää nauraen ja jatkaa vakavoituen:

- Suhtaudun hyvin intohimoisesti biisivalintoihin ja etsin aika pitkällisestikin oikeita kappalevalintoja sille kyseiselle äänelle, kyseiselle laulajalle. Yritän mätsätä niin, että se tyyppi pääsisi haastamaan itsensä, mutta kuitenkin niin, että pysyy omalla vahvuusalueellaan. Ettei anna liian vaikeeta. Yritän panostaa siihen, että olisi sellaisia kappaleita, että saisi jotain hienoa aikaiseksi.


Perjantaina 11.1. kanadansuomalainen laulaja ihastuttaa valloittavalla aksentillaan, ja salissa koetaan jymy-yllätys - myös yksi esitys saa Anna Puun suun loksahtamaan auki.


The Voice of Finland Nelosella pe klo 20.

Katso Telsu.fi The Voice of Finland ohjelma-ajat

Kirsti Kurki-Myllymäki

Lue seuraavaksi
Monipuolisin TV-opas

Telsu.fi TV-ohjelmat

» Katso kaikki päivän ohjelmat